Ekonomi Değişim Liderleri Zirvesi'ne geri sayım...

Değişim Liderleri Zirvesi'ne geri sayım...

Paylaş
Değişim Liderleri Zirvesi'ne geri sayım...

Al Gore, Kofi Annan, Beşir Esad, Aart De Geus, Tun Abdullah Badawi, Prof. Vito Tanzi, Prof. Paul Collier, Stephen Kinzer, Helen Clark gibi dünya liderleri İstanbul'a geliyor

Devlet adamlarını, iş dünyasının küresel aktörlerini, akademisyenleri ve bürokratları 14-15 Mart’ta İstanbul’da ağırlayacak olan “Değişim Liderleri Zirvesi”nin hazırlıkları son sürat devam ediyor.

Haberin Devamı

Yeni stratejilerin oluşturulması ve iş birlikleri olanaklarının değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen zirveye ilişkin bilgi veren TÜGAV (Türk Gelecek Araştırmaları Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eyüp Özgüç; “Değişim Liderleri Zirvesi”nin her yıl tekrarlanacak bir “İstanbul Dünya Politik Forumu”na dönüşmesinin ve İstanbul’un, uluslararası politik karar alma merkezlerinden biri konumuna gelmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Ahmet Eyüp Özgüç; “Bu zirvede ele alınacak konular ve yapılacak görüşmeler, orta ve uzun vadeli gelecek hedeflerinin şekillenmesi bakımından, güncel kararlar vermek durumunda olan karar vericilerin de önünü açacaktır. Bu zirve ile; dünya liderlerinin her yıl İstanbul’da bir araya geldiği, küresel ve bölgesel işbirliğine yönelik farklı görüşlerin gündeme getirildiği, dünyanın gelecek öngörülerine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı, güç dengelerindeki değişimin sorgulanacağı, etkin ve sürekli bir platform oluşmasına olanak sağlanacak.” dedi.

Harbiye’deki İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak olan yaklaşık 20 oturum, iş konseyleri ve birçok paralel oturum ile dünyanın gözlerini İstanbul’a çevireceği zirve kapsamında; uluslararası, sosyal ve ekonomi politiğinde yaşanan gelişmeler, katılımcıların müdahil oldukları dönüşüm ve değişim süreçlerinin arka planları değerlendirilecek; ileriye yönelik perspektifler ve öngörüler ele alınacak.

Haberin Devamı

Küresel ekonomiden, dünya barışına; farklı inançlardan, medya bağımsızlığına; uluslararası diplomasinden, enerji ve çevre politikalarına kadar birçok konu başlığının değerlendirileceği zirve, Türk ve yabancı onlarca seçkin ismi İstanbul’da ağırlayacak.

Sivil Toplum ve üniversite işbirliği ile çok sayıda özel kurumun sponsorluk desteğinin yanı sıra; Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Başbakanlık Kamu Diplomasisi koordinatörlüğü tarafından da katkı sağlanmakta olan “Değişim Liderleri Zirvesi”nin kayıt işlemleri, www.leadersofchangesummit.org adresinden 13 Mart 2011 tarihine kadar devam edecek.

Nobel Ödüllü Kofi Annan ve Al Gore, “Değişim Liderleri Zirvesi”nde...

Haberin Devamı

Zirve kapsamında, İstanbul’a gelecek birçok yabancı devlet adamı, lider ve akademisyenin arasında; 1997-2006 yıllarında Birleşmiş Milletler Örgütünün 7. Genel Sekreteri olarak görev yapan, Nobel Barış Ödülü sahibi Kofi Annan ile Amerika Birleşik Devletleri 45. Başkan Yardımcısı olmasının yanı sıra; iklim değişikleri konusunda halkı bilinçlendirme çalışmaları sebebiyle Nobel ödülü alan Al Gore, dikkat çeken isimler arasında yer alıyor.

Politikaya ve ekonomiye yön verenler de bu zirvede buluşuyor...
Açılış konuşmasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kapanış konuşmasını ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yapacağı zirveye katılması şu ana kadar kesinleşen isimler arasında; Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım de yer alıyor.

Ayrıca, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı UNDP Başkanı Helen Clark, Oxford Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Paul Collier, Columbia Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi Prof. William Eimicke, Rusya Federasyonu Meclis Başkanı Sergey Mironov, CERN Atom Fiziği Avrupa Laboratuvarlarında Kıdemli Fizikçi Rüdiger Voss, Brooking Enstütüsü Global Ekonomi ve Kalkınma Programı Direktörü Kemal Derviş, Rum-Ortodoks Kilisesi Patriği Patrik Bartolomeos I da zirvenin dikkat çekenleri arasında.

Haberin Devamı

İş Konseyleri, yeni stratejilere önderlik edecek...

Gelecekte siyasal, ekonomik, teknolojik ve demografik değişim öngörülerinin, iş dünyası üzerindeki muhtemel etkilerinin paylaşılması ve değişim noktaları ile yeni fırsatların belirlenmesiyle; belirlenen ana başlıklar üzerinde stratejilerin oluşturulmasının büyük büyük önem taşıdığına dikkat çeken Özgüç; küresel ticaretteki gelişim ve değişim alanlarının görüşülerek, yeni stratejiler oluşturulması ve iş birlikleri olanaklarının değerlendirilmesi amacı ile zirve süresince iş konseylerinin de düzenleneceğini belirtti.

Haberin Devamı

Amerika İş Konseyi, Ortadoğu İş Konseyi, Avrasya İş Konseyi ve Afrika İş Konseyi olmak üzere düzenlenecek toplam dört iş konseyine, sınırlı sayıda katılımcı katılacak.