Spor Defans değil 'Çin Seddi'

Defans değil 'Çin Seddi'

Paylaş
Defans değil 'Çin Seddi'

Ligin ilk yarısında 21 gol yiyen Fenerbahçe'de en çok eleştirilen bölge olan savunma, ikinci yarıyla birlikte en güvenilen hat olurken, rakip forvetlere 10 maçta sadece 6 kez geçit verdi

Avrupa macerasında hüsran yaşayan, aldığı farklı yenilgilerle Ziraat Türkiye Kupası’na daha gruplarda veda eden Fenerbahçe, Süper Lig’de de istediği sonuçları alamazken, savunma hattı en çok eleştirilen bölgeydi.

Öyle ki, savunma için “İflah olmaz” yorumları bile yapılıyordu. Ancak ikinci yarıyla birlikte sanki sihirli bir değnek değmiş gibi her şey tersine döndü. Ligin ilk yarısında 17 karşılaşmada kalesinde tam 21 gol gören ve maç başına ortalaması birden fazla olan Fenerbahçe, ikinci devreyle birlikte müthiş bir değişim ve gelişim gösterdi.

Volkan, Gökhan Gönül, Lugano, Yobo, Andre Santos’tan oluşan savunma hattı, ikinci yarıdaki 10 karşılaşmada rakip forvetlere sadece 6 kez izin verdi. Bu da maç başına yarım golden biraz fazlaydı.

EVİNDEKİ 6 MAÇTA GOL YEMEDİ

Daha da çarpıcı olan sarı-lacivertli ekibin bu golleri deplasmandaki 4 karşılaşmada yemesi, evinde oynadığı 6 müsabakada ise kalesini gole kapatmasıydı.

Sarı-lacivertli ekip, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda karşı karşıya geldiği Sivasspor’u 1-0, Trabzonspor, Kayserispor, Kasımpaşa ve Konyaspor’u 2-0 mağlup ederken, Bursaspor ile golsüz berabere kaldı.

Yani Fenerbahçe, evindeki maçlarda adeta duvar örmüş ve kalesini gole kapatmıştı. Sadece gol yememekle kalmayan savunma hattı, Gökhan Gönül ve Andre Santos ile kanatlardan yaptığı bindirmeler, Lugano’nun serbest vuruşlardan attığı gollerle takımlarının kazanmasına da büyük katkı sağlamıştı.

"BU SAVUNMA BOZULMAMALI"

Savunmanın istenen havayı yakaladığını kaydeden teknik direktör Aykut Kocaman, asıl önemli olanın takım savunması olduğuna vurgu yaparken, yöneticiler de, “Defansımız çok iyi bir uyum yakaladı. Herkes birbirini tanıyor ve ona göre davranıyor. Bu savunmanın bozulmaması gerek. Bunun için Yobo’nun takımda kalmasını istiyoruz” yorumunda bulundular.

Haberin Devamı