Gündem DEAŞ'lı terörist emniyetin içinde polise bıçakla saldırdı: 1 polis şehit oldu

DEAŞ'lı terörist emniyetin içinde polise bıçakla saldırdı: 1 polis şehit oldu

Paylaş
DEAŞ'lı terörist emniyetin içinde polise bıçakla saldırdı: 1 polis şehit oldu

İstanbul'da gözaltına alınan DEAŞ'lı Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildikten sonra yanında bulunan bıçakla polis memurunu ağır yaraladı. DEAŞ'lı terörist vurularak öldürülürken polis memuru Sinan Acar, kaldırıldığı hastanede şehit oldu

İstanbul'da DEAŞ üyesi "canlı bomba" şüphesiyle bir kişi gözaltına alınarak 2 polis memuru tarafından saat 22.45 sıralarında Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine getirildi.

BIÇAKLA SALDIRDI


DEAŞ'lı terörist araçtan indirilip Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne geçirileceği sırada, nereden çıkardığı anlaşılamayan bıçakla yanındaki polis memuru Sinan Acar'a saldırdı. Saldırı sırasında polis memuru Sinan Acar ağır yaralandı.

YARALI POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU


Olay sırasında şüpheliyi getiren diğer polis memuru ve o sırada çevrede bulunan polisler şüpheliyi silahla vurarak öldürdü.



Polis memuru Sinan Acar, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Haberi alan polis memurunun yakınları ve meslektaşları Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne akın etti.

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesindeki teröristin cesedi ile ilgili olay yeri inceleme ekipleri ve savcının incelemesi sürüyor. Emniyet Müdürlüğü'ndeki hareketliliğin sürdüğü gözlendi.


Öldürülen DEAŞ'lı terörist

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan açıklamada, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltı işlemleri sırasında DEAŞ mensubu bir şüphelinin görevli polis memurunu şehit etmesine ilişkin soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Söz konusu terör saldırısı nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında, olaya ilişkin yazılı ve görsel medya organlarında yapılan yayınlarda olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilerin bulundukları şehirlerin ve kullandıkları araçların bilgilerinin yayınlanarak olayın aydınlatılmasının, şüphelilerin yakalanmasının ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmesi ve kamu düzeninin bozulması riskinin meydana geldiğinin anlaşıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"YAYIN KISITLAMASI KARARI VERİLMİŞTİR"


"Toplum sağlığının milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu güvenliği ve toprak bütünlüğünün korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması amacıyla soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj eleştiri ve benzeri yayın yapılmasının 5187 sayılı kanununun 3/2 maddesi ve 5651 sayılı kanunun 8. maddesi uyarınca gecikmesinde sakınca bulunan hal kapsamında yasaklanması ile soruşturma dosyası hakkında 5271 sayılı kanunun 153. maddesi uyarınca kısıtlama kararı verilmesi kararı verilmiştir."