Siyaset Davutoğlu'dan Türkiye'nin PYD tavrına açıklık
Paylaş
Davutoğlu'dan Türkiye'nin PYD tavrına açıklık

Türkiye'nin PYD konusundaki tutumundaki farklılıkların nedenlerini anlattı

Suriye sınırındaki gelişmeler diplomasinin bir numaralı gündem maddesini oluşturuyor. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Çözüm sürecine paralel olarak bizim PYD'ye tutumumuzu yeniden değerlendirmemizden daha doğal bir şey de yok" dedi.

Haberin Devamı

"PYD İLE PAZARLIK SÖZ KONUSU DEĞİL"

İstanbul'da katıldığı bir televizyon programında soruları cevaplayan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Bizim burada gerek PYD ile konuşurken gerekse PYD dışındaki Kürt gruplarla konuşurken temel ilkemiz herhangi bir grubun diğeri üzerine etnik bir baskı oluşturarak, orada bir etnik çatışma yani Kürtler arasında bir çatışmanın çıkmasına engel olmak. Geçen sene PYD'ye gösterdiğimiz tutum ile bu sene gösterdiğimiz göstermemiz gereken tutum arasında farklar olduğunu herkesin görmesi lazım.

Çözüm süreci bağlamında PYD'nin çözüm süreciyle ilgili bir pazarlık yapıldığı söz konusu değil. Zaten geçen sene PYD ile görüşmememizin sebebi buydu.Türkiye'nin güvenliğine herhangi bir şekilde tehdit oluşturacak bir grupla görüşmemiz söz konusu olmaz. Ama Türkiye'de bir barış süreci, çözüm süreci yürürken çözüm sürecine paralel olarak bizim PYD'ye tutumumuzu yeniden değerlendirmemizden daha doğal bir şey de yok."

Haberin Devamı