Fatih Öztürk Darüşşafaka Anadolu'ya açılıyor
HABERİ PAYLAŞ

Darüşşafaka Anadolu'ya açılıyor

Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 148 yıldır eğitimde fırsat eşitliği misyonuyla yetenekli, zeki ancak babası hayatta olmayan, ailesinin maddi olanakları nedeniyle iyi eğitim fırsatı bulamayan öğrencilere, ilköğretim 4’üncü sınıftan başlayarak lise son sınıfa kadar yatılı ve tam burslu, kolej seviyesinde eğitim veriyor. Darüşşafaka her yıl 120 öğrenciyi bünyesine katıyor.

[[HAFTAYA]]

29 Mayıs tarihinde yapılacak sınavı duyurmak için yapılan okul tanıtım toplantısında Lise Müdürü Adnan Ersan, ilköğretim okullarını Anadolu’ya yayıp, oradan en başarılı öğrencileri alıp İstanbul’da, lisede okutmak gibi bir projeleri olduğunu söyledi. Özellikle mezunların oluşturduğu yönetim kurulunun büyük özveriyle çalışarak Darüşşafaka’yı ayakta tutmaya çalıştığını ve sadece bağışçıların gelirleriyle ayakta duran bir eğitim kurumu olduğunu biliyoruz. Darüşşüfaka, devletten destek almadan yoluna devam ediyor.

Haberin Devamı

Darüşşüfaka’nın Anadolu’ya yayılması için buna talip olacak illerin destek vermesi şart. Özellikle ilköğretimden başlayarak, 8 yıllık, yatılı olmayan ve bir kolej eğitimi verebilecek ilköğretim okullarına ihtiyaç duyan iller bu fırsatı kaçırmamalı. Çünkü Darüşşafaka Türkiye için önemli bir marka. Ben, Darüşşafakalı yöneticilerin, İstanbul’da verdikleri kaliteli eğitimi Anadolu’ya yayma isteklerine Anadolu’dan bekledikleri yanıtı alacaklarına inanıyorum. Artık görev bağışçılara düşüyor.

Darüşşafaka’nın Milli Eğitim Bakanlığı’ndan edindiği bilgilere göre üçüncü sınıf öğrencisi 11 bin civarında yetim çocuk var. Bu çocuklar aileleriyle birlikte 25 Mayıs 2011 Çarşamba gününe kadar sınava başvurabilir. 20 sınav merkezi dışında ikamet eden çocukların yol ve konaklama masrafları da Darüşşüfaka tarafından karşılanacak. Ayrıca Darüşşafaka’ya kızların alınmasının 40’ıncı yıl dönümünde, mezun kız öğrenciler okullarına vefa borçlarını ödemek için proje geliştirdi.

Darüşşafaka’da daha fazla kız çocuğunun kendileri gibi kaliteli eğitim fırsatına kavuşmasını sağlamak için Darüşşafakalı Kızlar 40. Yıl Kampanyası’nı başlattılar. ‘10yıl10kız’ projesinin hedefi, yeni eğitim yılında Darüşşafaka’da eğitime başlayacak 10 kız öğrencinin 10 yıllık eğitim bedeli olan 1 milyon TL’ye ulaşmak. Bağışçıların Darüşşafaka’yı bu önemli görevi yerine getirirken yalnız bırakmayacağına inanıyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder