Dünya Darbe'ye yaptırım yok

Darbe'ye yaptırım yok

Paylaş
Darbe'ye yaptırım yok

Avrupa Birliği Özel Temsilcisi Mısır için yaptırımın henüz gündemde olmadığını söyledi

AB Özel Temsilcisi Leon'a göre darbecilere yaptırım gündemde değil. AB Siyasi ve Güvenlik Komitesi (PSC) Mısır'la ilgili ortak pozisyon belirlemek için toplanırken, karar çarşamba günü Brüksel'de bir araya gelecek dışişleri bakanlarına bırakıldı.

Haberin Devamı

AB Güney Akdeniz Özel Temsilcisi Bernardino Leon, büyükelçiler düzeyindeki toplantının ardından yaptığı açıklamada, Mısır'da geçiş süreci için diplomatik çabaları sürdüreceklerini ve "kanalları açık tutmak istediklerini" belirterek, geçici yönetime "müeyyide uygulamayı tartışmadıklarını" söyledi.

Leon, üye ülkelerden gelen tekliflerin çarşamba günü toplanacak AB dışişleri bakanları tarafından değerlendirileceğini belirtirken, ayrıntı vermekten kaçındı. Özel Temsilci Leon, Mısır'daki şiddet nedeniyle sadece bir tarafı sorumlu görmediklerini, durumun karmaşık olduğunu, kiliselere ve kamu binalarına da saldırıldığını sözlerine ekledi.

AB dışişleri bakanlarının gündeminde Mısır'a silah ambargosu uygulanması, mali yardımların kısmen ya da tamamen dondurulması ve bu ülkeye tanınan ticari imtiyazların askıya alınması gibi önlemler bulunuyor.

Haberin Devamı

Mısır ordusunun, ülkenin demokratik yollarla seçilmiş tek Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle görevden uzaklaştırılmasını protesto etmek için Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında gösteri yapanların üzerine ateş açması sonucu 3500'den fazla kişi katledilmiş ve binlercesi yaralanmıştı.

AA