Nedim Şener Darbeciden, darbeye “tiyatro” diyenlere not…
HABERİ PAYLAŞ

Darbeciden, darbeye “tiyatro” diyenlere not…

Haberin Devamı

Fethullahçı Terör Örgütü’nün TSK’ya yerleştirdiği teröristlerle giriştiği 15 Temmuz darbesi ile ilgili Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı ana iddianame bir ibret vesikası. 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili tüm detaylar, tanık ifadeleri, itiraflarla FETÖ’nün darbe girişimindeki rolü net olarak ortaya çıkmış durumda.

Eğer ABD kendisine “hukuk devleti” diyorsa bu iddianameyle Pensilvanya’da yaşayan FETÖ lideri Gülen’i anında teslim eder. ABD yönetiminin, istihbarat operasyonlarında kullandığı ve CIA’cilerin referans mektuplarıyla vize almış birisini teslim etmesi pek olasılık dahilinde değil. İddianamede FETÖ’cülerin Alman İstihbaratı ile ilişkilerine yer verilmiş. Anlayacağınız karşımızda sıradan bir örgüt yok.

Vatanını satan, yalanı, iftirayı silah olarak kullanan, ülkesinin insanlarına bomba yağdırabilen alçak bir örgüt ile karşı karşıyayız.

Darbeciden, darbeye “tiyatro” diyenlere not…

‘Benim imzama benziyor!’

İddianamede yer alan bir el yazması not basında geniş yer buldu. Darbeyi planlayan en önemli isimlerden 38 kişilik “Yurtta Sulh Konseyi” üyesi Tuğgeneral Mehmet Partigöç’ün eşi ve kızlarına yazdığı notlardan ilkinde şunlar yazıyor; Darbeciden, darbeye “tiyatro” diyenlere not…“Sevgili eşim ve kızlarım, hayatım ülkem ve milletim için mücadele ile geçti. Geldiğimiz aşamada ülkemizin kötü gidişine dur demek bize düştü. Hakkınızı helal edin.”

İkinci not ise şöyle; “Canım eşim, seni gerçekten her şeyden çok sevdim. Ama bu başkaldırıyı yapmasaydım da beni hayatımın sonuna kadar hapse atacaklardı. Beni affet.”

Partigöç her iki notun altına da imzasını atmış. Partigöç’ün darbedeki rolünü anlamak için bu notlara gerek yok. Görüntüler, tanık ifadeleri, belgeler her şeyi anlatıyor. Aslında bunlar Partigöç’ün yalnız ailesine değil, 15 Temmuz darbesine ‘tiyatro’ ya da “kontrollü darbe’ diyenlere bıraktığı bir not. Tabii anlayana, vicdanı ve ahlakı olana.

Emir subayı getirmiş

Notlar, başka bir not defteriyle Partigöç’ün Genelkurmay’daki odasında sırt çantasından çıkmış. Darbecilerden Genelkurmay Başkanlığı Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu ifadesinde çantayı Mehmet Partigöç’ün emir subayının getirdiğini söyledi, Partigöç, ise notların altındaki imzanın kendi imzasına benzediğini söylerken yazının ve notların kendisine ait olduğunu inkar etti. Tüm darbe toplantılarında bulunmasına, sıkı yönetim emirlerinin altında imzası bulunmasına rağmen her şeyi inkar ediyor. Tipik FETÖ’cü; en büyük silahı yalan ve inkar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder