Siyaset Darbeci general böyle dua etmiş: Allah'ım sana geliyorum
Paylaş
Darbeci general böyle dua etmiş: Allah'ım sana geliyorum

FETÖ/PDY davasında Malatya 2. Ordu Komutanlığı'nda görevli bir erin verdiği ifade şaşırttı. Er Ömer Öztunç, darbeci yüzbaşının 15 Temmuz gecesi "Allah’ım sana geliyorum, onların arabalarını boz" şeklinde dua ettiğini söyledi

Malatya’da görülen FETÖ/PDY davasında yargılanan 76 sanığın yargılanmasına bugün devam edildi.

Duruşmada söz verilen tutuksuz yargılanan sanıklardan Hasan Hüseyin Atak, 16 Temmuz günü Altay Kışlası'ndan izinsiz çıkarılan zırhlı personel taşıyıcının içerisinde olduğunu söyleyerek Yarbay Ahmet Üçbudak’ın kendilerine "Şahadet şerbetini içmeye gideceğiz 2. orduyu ele geçirmişler" dediğini ileri sürdü. Hasan Hüseyin Atak hiçbir şekilde ateş etmediğini savundu.

Yine 2. Ordu Komutanlığı Karargahı'nda görevli erlerden Ömer Öztunç ise, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde koğuşta bulunduğunu ve gece yarısı ani müdahale mangası çavuşunun gelerek 10 kişiyi çağırması üzerine belirtilen bölgeye gittiklerini söyledi.


DARBECİ YÜZBAŞI: ALLAH'IM ONLARIN ARABALARINI BOZ


Sonrasında 3 no’lu kulede sırayla nöbet tutmaya başladıklarını ifade eden Er Ömer Öztunç, Saat 03.00-04.00 sıralarında nizamiye bölgesine gittiklerini söyledi.

Burada Kemal Yüzbaşının emri ile ağaçlar arasında mevzilendiklerini ileri süren Ömer Öztunç, "Dışarıdan içeriye ateş ediliyordu, Kemal Yüzbaşı ve yanındaki 3 kişi de ateş ediyordu. Bunun üzerine Kemal Yüzbaşı sivil polis jandarma içeriye girene ’Sıkın, eğer sıkmazsanız ben sizi vururum’ dedi. Ben de korktuğum için havaya 1 el ateş ettim. Kemal Yüzbaşı çok heyecanlıydı, bağırarak emirler veriyordu. Hatta elindeki M5 silahla nizamiyenin lambalarına ateş ettiğini gördüm. Kemal Yüzbaşı'nın dua ettiğini ‘Allah’ım sana geliyorum, onların arabalarını boz’ şeklinde sözler söylediğini işittim. Çatışma büyüyünce ben yanımdaki arkadaşlarımla oradan ayrıldım. Kemal Yüzbaşı bizi görünce ‘Kaçmayın’ diye bağırdı. Ben bir süre o bölgede kaldım” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı