Kültür - Sanat Dans ve kamera bakış açısı atölyesinde buluşuyor
Paylaş
Dans ve kamera bakış açısı atölyesinde buluşuyor

12 - 14 Mayıs tarihlerinde İstanbul’u ziyaret edecek Engelsiz Filmler Festivali, dans ve kamerayı Bakış Açısı atölyesinde buluşturuyor.

Koreograf ve dans terapisti Tuğçe Tuna’nın yöneteceği atölye, beden hareketi ve kamera hareketi ilişkisinden hareketle, beden odaklı ve hareket eden iki farklı disiplin arasında bir köprü kurmayı hedefliyor.

Kameranın hareketi, kameranın dans ile uyumu, kameranın nasıl hareket edebileceği başlıklarından yola çıkılacak çalışmada; dans, beden ve koreografik öğelerin, kamera aracılığı ile harekete bireysel ve yeni bir bakış açısı kazandırmasına odaklanılacak. Kamera-hareket birlikteliğinden bir kompozisyon oluşturmaya çalışılacak.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Bedene yeni bir algı ile yaklaşmayı, alışılagelmiş estetik yargılardan uzaklaşmayı amaçlayan ve “engelli beden” gibi ayrımcılık yaratan kavramları sorgulayan Farklı Bedenlerle Dans projesi dansçılarının da yer alacağı atölye, beden odaklı gösteri sanatları ya da görsel sanatlar alanlarında deneyimi olan herkese açık ve ücretsizdir. Kısa özgeçmişinizi ve atölyeye katılım amacınızı anlatacağınız bir paragraflık motivasyon mektubunu event@puruli.co adresine göndererek 3 Mayıs’a kadar atölyeye başvurabilirsiniz.

Haberin Devamı