Yaşam Dali'nin çalınan tablosu geri gönderildi!

Dali'nin çalınan tablosu geri gönderildi!

Paylaş
Dali'nin çalınan tablosu geri gönderildi!

Ünlü İspanyol sürrealist ressam Salvador Dali'nin geçen hafta New York'taki bir sanat galerisinde sergilenirken çalınan tablosu postayla New York'a geri gönderildi

Amerikan Posta Kontrol Servisi, Dali’nin 1949 yılında tamamladığı "Cartel des Don Juan Tenorio" adlı tablonun Avrupa’dan New York’a postalandığını belirterek, 150 bin dolar değerindeki tablonun Uluslararası Kennedy Havaalanı’nda ele geçirildiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Servis sözcüsü Donna Harris, New York Times’a yaptığı açıklamada, Venus Over Manhattan Sanat Galerisi’nin bu hafta tablonun geri gönderildiğine ilişkin bir elektronik posta aldığını, mailde postanın izleme numarasının da bulunduğunu, galerinin polisle bağlantı kurmasının ardından tablonun dün ele geçirildiğini söyledi.

TORBAYA KOYDU VE GİTTİ!

Venus Over Manhattan Sanat Galerisi yetkilileri, tablonun müşteri gibi davranan bir kişi tarafından çalındığını açıklamıştı.

Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntülerde hırsız, güvenlik görevlisinden fotoğraf çekmek için izin istiyor, güvenlik görevlisi uzaklaşır uzaklaşmaz da tabloyu duvardan indirip yanında getirdiği büyük siyah bir torbaya koyuyor.

Dali'nin 1949 yılında tamamladığı tabloya yaklaşık 150 bin dolar değer biçiliyor. Koleksiyoncu Adam Lindemann'a ait Venus Over Manhattan Sanat Galerisi, Mayıs ayında açılmıştı. Galeride 19. yüzyıla ait eserler sergileniyordu.

Haberin Devamı