Gündem Daktiloyla portre yapıyor

Daktiloyla portre yapıyor

Paylaş
Daktiloyla portre yapıyor

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde oturan emekli banka müdür yardımcısı 57 yaşındaki İbrahim Coşkun, daktilo tuşlarıyla portre yapıyor

Emekli olduktan sonra Mudanya’ya yerleşen evli ve 3 çocuk babası İbrahim Coşkun, emeklilik günlerini boş geçirmemek amacıyla portreleri daktilo tuşlarıyla çizmeye karar verdi.

Önce Atatürk portresiyle başlayan Coşkun, çalışmalarını ilerletti. "Emekli olduysak ölmedik. Hala çalışıyor, hala üretici oluyoruz" diyen İbrahim Coşkun, yaptığı işten büyük keyif aldığını söyledi.

Emeklilere de boş oturmama tavsiyesinde bulunan Coşkun, "Sakın yan gelip yatmayın. Bir şeyler yapın ama yaptığınız işten zevk ve keyif alın. 32 yıl boyunca çalıştım ama yatmayı hiç düşünmedim.

Yıllardır büyük poster resimleri izliyorum. Sonunda ’Bunları başka bir yöntemle yapabilir miyim’ diye düşündüm ve aklıma daktilo geldi.

Daktilo alarak tuşlarıyla ilk Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün portre resmini yapmaya başladım. Ailem çok beğendi ve beni teşvik ettiler. Daktilo tuşlarına tek tek ve binlerce kez basarak yarattığım resimler orijinalleriyle aynı."

İbrahim Coşkun, çok sayıda resim yaptığını ve kaydetti. Coşkun, "7 yıldan bu yana aralıksız olarak çalışıyorum. Bu uğraşım çok zaman istiyor. Bir portre resmin daktilo tuşlarıyla oluşması kimi zaman 2 bazı günler de 4 saatimi alıyor.

Daktilo ile yaptığım eserlere Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın portresini de ilave ettim. Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile diğer siyasi liderlerin ve tarihcilerimizinde portrelerini yapacağım. Oluşturduğum eserlerden bir sergi açmayı düşünüyorum" dedi.

Tarık ARSLAN/DHA