Siyaset 'Dağlardaki gerillalarımızı özlüyoruz'
Paylaş
'Dağlardaki gerillalarımızı özlüyoruz'

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, "Dağlardaki gerillalarımızı ve Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ı özlüyoruz" diye konuştu

VAN'da, terör örgütü PKK'nın gizli sivil yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi'ne (KCK/TM) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınıp, dün mahkemeye çıkarılan 14 kişiden 12'sinin tutuklanması, BDP'liler tarafından oturma eylemiyle protesto edildi.

Aralarında BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Edremit İlçesi Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, Bostaniçi Beldesi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, Çelebibağ Belediye Başkanı Veysel Keser'in de bulunduğu yaklaşık bin kişi, BDP il binası önünde toplandı.

Seçim otobüsü üzerinde bir konuşma yapan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, arkadaşlarının sabahın dördünde, kapıları kırılarak, kafaları eğilerek götürüldüğünü belirterek şöyle konuştu: "Erdoğan'ın imzasıyla AKP genel merkezinde DTP'lileri tutuklayın talimatı imzalanacak.

"YÖNETİCİLERİMİZ SABAHIN DÖRDÜNDE GÖTÜRÜLDÜ"

Burdan savcılara talimat verilecek. Savcılar emniyete talimat verecek, gecenin dördünde hiçbiryere kaçmayan ve en az olnar kadar yasal olan belediyecilerimiz, yöneticilerimiz, sabahın dördünde, kapıları kırılarak, kafaları eğilerek, götürüldü.

Be hey zalimler bugüne kadar bu halkı, boynunu bükmeye gücünüz yetmedi. Bundan sonra da yetmeyecektir. Uyduruk gerekçelerle, bana diyecekler ki 'Sen neden falanca belediye başkanıyla görüştün? Onunla ne yapmayı düşünüyordun?' Onunla Kürdistan'ı özgürleştirmeyi düşünüyordum. Onunla eşitliği getirmek istiyordum.

"15 MİLYON KCK'LİYİZ"

Onların yaptığı mücadele barışı, özgürlüğü, demokrasiyi kardeşliği savunmak, halka hizmet etmek KCK'lilikse buyrun hepimiz KCK'liyiz. Buradan en az 15 milyon KCK'li var.

Çünkü özgürlük uğruna insani değerler uğruna, şehit düşen onbinlerce insanın yüreğinde, onların özlemini çekiyoruz. Dağlarda, silahtan başka çaresi olmayan gerillalarımızı özlüyoruz biz. Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü özlüyoruz." Parti önünde biriken kalabalık, bu konuşmanın ardından dağıldı.

Gülay ÖZEK-Murat ÇAĞLAR/VAN (DHA)

Haberin Devamı