Spor Curlingcilere soruşturma başlatıldı

Curlingcilere soruşturma başlatıldı

Paylaş
Curlingcilere soruşturma başlatıldı

Curlingci millilerimizin İskoçya'da yarattığı skandalın ardından Federasyon'dan açıklama yapıldı

Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir, olaya hakkında soruşturma başlattıklarını, bütün suçluların cezalandırılacağını söyledi. Kafile Başkanı Nurettin Arıcan ise, olayı dün rapor etti, yaptığı açıklamada ise 5 kızla alem yapıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Demokrat Kocaeli gazetesinin konu ile ilgili haberi şöyle:

Avrupa Curling Şampiyonası’na katılan milli takım sporcularının skandalı ortalığı karıştırdı. Federasyon Başkanı Fahrettin Kandemir bütün suçluların cezalandırılacağını belirtirken, Kafile Başkanı Nurettin Arıcan, alem yapıldığını doğruladı. Olayla ilgili biri yardımcı antrenör toplam 5 kişi disiplin kuruluna sevk edildi.

İlimizden 12 sporcunun bulunduğu ve kafile başkanlığını Büyükşehir’den Nurettin Arıcan’ın yaptığı 9’u bayan 23 kişilik kafilenin yaptığı skandalın gazetemizde yer alması, ortalığı karıştırdı. Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir, olayla ilgili soruşturma açtırdığını belirterek, suçluların hepsinin cezalandırılacağını söyledi. Üzüldüğü tek şeyin, bayan sporcuların elde ettiği başarının gölgelenmesi olduğunu ifade eden Kandemir, “İlk kez bir uluslar arası turnuvaya katılıyoruz ve kızlarımız namağlup olarak C kategorisinden, B kategorisine yükseliyor. Bu başarı tamamen gölgeleniyor. Buna sebebiyet veren kim olursa olsun cezalandırılacaktır” dedi.

Haberin Devamı

ALEM İTİRAFI

Öte yandan Kafile Başkanı Nurettin Arıcan, yaşananlarla ilgili raporunu bir ay gecikmeli olarak dün Federasyon Başkanı’na sundu. Gecikme nedenini gizleme olarak değil, mali tabloyu çıkarmak olarak yorumlayan Arıcan, “Sporcularımız için daha ucuz diye 6 ev kiraladık. Yarı yarıya fiyat farkı vardı. Tecavüz olayı olmadı. Yalnız bir gece sporcular kaldıkları eve 5 beyan getirmişler ve alem yapmışlar. Saat 23.00’de yatakta olmaları gerekirken, saat 01.30’a kadar eğlenmişler. Benim haberim olmadı, 4 gün sonra polis gelip bir sporcumuzu aldı. Alkolün etkisiyle eğlencede tartışma olmuş. 6 saat süreyle nezarette kaldı. Sonrada olay tatlıya bağlandı. Biz de sporcumuzu disiplinsiz diye Türkiye’ye gönderdik. Alem yaptılar ama tecavüz olmadı” diye konuştu.

5 KİŞİ DİSİPLİNE

Öte yandan olay gecesi aleme katıldıkları gerekçesiyle yardımcı antrenör Ali Bekçi, sporcular Ali Osman Şahin, Murat Sağır, Gökçe Ulugay ve Tuğrul Şinasi Şahiner’in disiplin kuruluna sevk edildiği belirtildi. Olayın Federasyon Başkanı’na rapor edilmemesinin arkasında art niyet aranmasının yanlış olduğunu belirten Arıcan, yangın çıktığı ve kumarhanede sporcuların oyun oynadığı iddialarının da asılsız olduğunu dile getirdi. Fotoğrafları, evlerde çekilmiş hatıra fotoğrafı olarak değerlendirdi.

Haberin Devamı

(Demokrat Kocaeli Gazetesi)