Hakan Çelik Cumhurbaşkanı'ndan devamlılık vurgusu
HABERİ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı'ndan devamlılık vurgusu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’ün himayesinde başlatılan “Diyabeti Durduralım” kampanyasıyla ilgili toplantıyı izlemek üzere dün sabah Çankaya Köşkü’ne gittim. Toplantının resmi sunum bölümünde Türkiye’nin sağlık sorunlarına değinen Cumhurbaşkanı Gül, sonrasında verilen resepsiyonda da Ergenekon süreciyle ilgili merak edilen sorulara yanıt verdi.

[[HAFTAYA]]

Diyabet ile ilgili bu proje, daha önce yine Köşk’te başlatılan “Eğitim Her Engeli Aşar”, “81 İlden 81 Yıldız” ve “Türkiye Okuyor” gibi milyonları ilgilendiren çok önemli bir girişim. Türkiye’de 10 milyon diyabet hastası var. Diyabetlilerin üçte biri hasta olduğunun farkında değil. Türk Diyabet Vakfı’nın katkıları ile Dörtok ve Bersay’ın iletişim koordinatörlüğünde yürütülen proje sayesinde diyabet konusunda farkındalık yaratılması hedefleniyor. Amaç, doğru beslenme ve fiziksel aktivitenin önemini hatırlatarak diyabetin yayılmasını engellemek. Diyabet, körlük, karaciğer ve böbrekte fonksiyon bozukluğu, kalp- damar hastalıkları gibi pek çok önemli sorunu tetikliyor.

Haberin Devamı

Recep Akdağ’ın başarısı

Resepsiyona geçilmeden önce Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile konuştum. Akdağ, Ali Babacan’a teşekkür ederek “İstikrarlı büyüme ile oluşan bütçe imkânları sayesinde sağlık politikalarımızı uygulama fırsatı buluyoruz” dedi. Akdağ, sigara ile mücadelede dünyanın en başarılı uygulamasını gerçekleştirdiklerini, tütün mamulleri tüketiminde yüzde 20’lere varan azalma görüldüğünü anlattı.

Akdağ’a “Kapalı mekânlarda sigara yasağı deliniyor” diye şikâyetimi ilettim. Bakan “belediyelere yetki veren yasayı değiştirdiklerini, bu sorunu mutlaka önleyeceklerini” söyledi. Bu arada Cumhurbaşkanlığı’nın fiziki mekânlarıyla ilgili bir gözlemimi yinelemek istiyorum; dünkü sunumu Beyazıt Öztürk ile birlikte yapan Derya Baykal’ın da işaret ettiği gibi Çankaya Köşkü’nun salonları, Hayrünnisa Gül’ün büyük emeği ile yeniden yaratıldı ve çok güzel oldu.

Ergenekon tayini

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Köşk’teki ayaküstü sohbette kendisine yöneltilen sorulara şu yanıtları verdi: Ergenekon savcısına terfiye ne diyorsunuz? Devletin işinde devamlılık olur; kişilere göre olmaz. Görev yaparken kanun, yasa ne diyorsa ona göre yapılır. Aynı ciddiyetle devam edeceğinden tereddütüm yok. Süreci nasıl etkiler? Sürecin hızlı devam etmesi en büyük arzumuz. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın açıklamalarını nasıl buldunuz? Komşularımızda yaşananlar bizim için önemlidir.

Haberin Devamı

Suriye’de bazı reformların yapılması için temas halindeyiz. Onlar da yapmak istiyor. Ancak nasıl yapılacağı konusunda sıkıntı çekiyorlar. Yoksa bugünkü dünyada Akdeniz’in kıyısında kapalı rejim olmaz. Dilerim ki kendi ellerini güçlendirirler. Suriye bizim için çok önemli. Gabon’da kumsalda yürümüşsünüz, balıkçı ile nasıl anlaştınız? Onlar eski sömürge. Bu nedenle İngilizce, Fransızca biliyorlar. “Okyanusa nasıl çıkıyorsunuz?” dedim. “Gece çok yağış vardı, çıkabildiniz mi?” diye sordum. “Çıktık, 3-4 kişi çıkıyoruz” dedi. Ağlarını sahilde bırakıyorlarmış. “Bir motor olsa kayıkta, sana versek” dedim. Şöyle bir baktı. Onun için bir rüya gibi tabii.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder