Yazgülü Aldoğan Cumhurbaşkanı seçimi iptal olabilir!
HABERİ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı seçimi iptal olabilir!

Bir bilim adamı, Prof. Dr. Ömer Faruk Gençkaya, iddia ediyor: Cumhurbaşkanlığı seçimleri iptal edilebilir! Neden? İlk kez yurtdışındaki seçmenler de oy verecek. Üstelik bu seçmenlerin vereceği oyun RTE’nin ilk turda seçilmesinde hayati önemi var. Ama 298 sayılı yasaya göre yurt dışındaki seçmenler adaya değil, sadece siyasi partilere oy verebilir. Tabii bu madde, milletvekili seçimleri düşünülerek konulmuş. Ama hukuki bir eksiklik var. Biri çıkıp Anayasa Mahkemesi’ne müracaat eder ve “yurtdışındaki seçmenler adaylara oy verdi” diye itiraz ederse ne olur? Seçimler iptal olur! Bu tartışmayı 144 sivil toplum örgütünden oluşan Denge ve Denetleme Ağı’nın basın toplantısında yaptık. Aslında, konumuz siyasetin finansmanının denetlenmesiydi. Öyle derin bir konu ki, daha çok yazarız. Örneğin, adayların kampanya sırasında kamu olanaklarından yararlanmaması lazım, ama Başbakan aday olursa ve etik metik dinlemem deyip yasada belirtilmemiş diye istifa da etmezse, devlet olanaklarından yararlanmayacak mı? Devlet görevi yapmaya gidiyorum deyip uçağına binecek, toplu açılış töreni yapacak. Ekmeleddin Bey de CHP ve MHP’nin tuttuğu otobüsle şehir şehir dolaşıp adını bile duymamışlara kendini tanıtacak! Zor dostum zor!

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Keskin viraj araba devirir!

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimine öyle bir çatı aday bulup gösterdi ki CHP seçmeninin dibi düştü! Daha düne kadar “Laiklik elden gidiyor” diye kampanya yapmış bir partinin, MHP’nin ve muhafazakar seçmenin hoşuna gitsin diye çıkara çıkara Kahire doğumlu, El Ezher mezunu, Suud destekli, 24 yıl boyunca İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterliği yapmış, Ürdün, Malezya, Pakistan, Mısır’dan nişanlar almış, Türkçeyi bile Arap aksanıyla konuştuğu söylenen Ekmeleddin Bey’i aday göstereceği kimin aklına gelirdi? Ve daha da ilginci, herkesin fikrini alıyorum diye bir haftadır kapı kapı dolaşan Kemal Bey, meğer kendi milletvekilleriyle hiç konuşmamış mı? Adayını açıklayınca en başta CHP milletvekilleri şaştı kaldı mı!

Artıları da fazla

Ekmelleddin Bey’in CHP seçmeninin gönlündeki aday olmadığı kesin. AKP seçmeni de kendi adayı varken ona oy vermeyecek. Bu adayın artısı nedir? Birinci turda seçilebilmek için yüzde 50 artı bir oy almak gerekiyor. RTE, birinci turda bu oranı garanti edemiyor. RTE’nin karşısındaki oyları birleştirmek için Kılıçdaroğlu, madem Türk seçmeni, muhafazakar, dindar, milliyetçi aday istiyor, buyrun buradan yakın, dedi. CHP’nin yüzde 25-27, MHP’nin yüzde 17-18 oyu, kırgın cemaatçilerin, dışarıda kalmış Saadet ve BBP’lilerin oylarıyla birleşirse RTE’yi zorlar mı, zorlar dedi.

Haberin Devamı

20 milletvekiline bakar

Tabii burada hesaba katılmayan, CHP’nin laik Kemalist çizgisindekilerin bu pragmatist politikayı sinderemeyip, 20 milletvekili imzasıyla yeni bir aday çıkarma tehlikesi! CHP de bölünür, oylar da. Zaten her iki taraf da yüzde 2’lerin üzerinde oynuyor! İyi de Ekmeleddin Bey’den biraz daha Türk, biraz daha ortada biri yok muydu, Allah Aşkına, mesela İlber Ortaylı filan? Neyse, günümüz koşullarında artı mı, eksi mi bilemiyorum ama beyefendinin eşinin başı açık! Bir kaç dil biliyor, iyi eğitimli, uluslararası kamuoyunda tanınıyor. Zarif; ne tokat, ne yumruk atar, ne küfür eder. Kararı da seçmen verir!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder