Hakan Çelik Cumhurbaşkanı ile özel yayın
HABERİ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı ile özel yayın

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu akşam saat 19.30’da Kanal D ve CNN Türk ortak yayınında konuğum olacak. Erdoğan ile daha önce yine grubumuz televizyonlarının ortak yayınlarına katılmıştım.

Fakat Türkiye ve dünya meseleleri düşünülünce bu akşamki program önceki dönemlere göre çok daha kritik bir zamanda gerçekleşiyor.

Cumhurbaşkanı’nın açıklama ve değerlendirmeleri sadece burada değil farklı başkentlerde de yakından izleniyor. Cumhurbaşkanı ile röportajın, Türkiye’nin en etkili iki televizyon kuruluşundan aynı anda yayınlanacak olması mesajların geniş kitlelere ulaşması bakımından da önemli.

Türkiye daha önce hiç olmadığı kadar tehdit altında. 15 Temmuz’un yaralarını sarmaya çalışırken içerde PKK ve FETÖ ile yoğun bir mücadele var. FETÖ’nün yurt dışındaki uzantıları ve YPG Türkiye’nin başını ağrıtıyor.

Diğer taraftan ortaklık ilişkisi içinde olduğumuz Avrupa ile ciddi sorunlar yaşıyoruz. Amerika’da Donald Trump yönetimi henüz Barack Obama’nın politik enkazını aşabilmiş değil.

Washington’da yenilenmenin bir türlü sağlanamaması Türkiye-ABD ilişkilerini de zehirliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan uçak düşürme krizinin ardından Rusya ile normalleşmenin sağlanması için olağanüstü gayret gösterdi, Moskova ve St. Petersburg ziyaretlerinde buna tanık oldum.

İyi ilişkilere dönme adına ciddi yol alındı fakat Moskova’nın bazı adımları kafa karıştırıyor. Almanya ve Hollanda Avrupa’da en yakın ilişki içinde olduğumuz ülkeler arasındaydı. Ancak Türkiye karşıtlığı bu ülkelerde hızla yükseliyor.

Nitekim Hollanda, Türk bakanların ziyareti konusunu inanılmaz derecede kötü yönetti...

Güvenlik kuvvetleri Türkiye içinde PKK ve DAEŞ ile yoğun bir mücadele veriyor. Son dönemde büyük katliam yapma potansiyeline sahip çok sayıda canlı bomba yakalandı...

Türkiye’de ekonominin temelleri sağlam ancak jeopolitik riskler ve güvenlik meseleleri üzerimizde ağır baskı yaratıyor...



Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli bir halk oylaması sürecindeyiz. 16 Nisan’da sandık başında olacağız. Türkiye yeni bir yönetim modeliyle sorunlarını aşabilir mi? İşte bütün bu meseleleri akşam canlı yayında ele alacağız.

Erdoğan, kamuoyunda tartışılan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili anayasa değişikliğine dair bazı değerlendirmelerini ilk kez paylaşacak. Çok ses getiren ve konuşulan bir yayın olacağını düşünüyorum.

Yayınla ilgili detayları cuma ve cumartesi günü POSTA Gazetesi’nde de okuyabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder