Siyaset Cumhurbaşkanı Gül İran'a gidecek
Paylaş
Cumhurbaşkanı Gül İran'a gidecek

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 13–16 Şubat tarihleri arasında İran'a bir ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı

Yılmaz, "23’ncü Türkiye-İran Karma Ekonomi Toplantısı için çıkacağımız İran seyahatinde yapacağımız teknik çalışmalar Cumhurbaşkanımızın İran’a yapacağı ziyaretin teknik hazırlığı niteliğinde olacak" dedi.

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz beraberindeki heyet ile birlikte İran’da düzenlenecek olan 23’ncü Türkiye-İran Karma Ekonomi Komisyonu toplantısına katılmak üzere İran’a gitti. İran yolculuğu öncesi Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı Yılmaz, Türkiye-İran Karma Ekonomi Komisyonu toplantısı hakkında bilgi verdi.

HEDEF 30 MİLYAR DOLAR

İran ve Türkiye’nin önemli nüfusa ve ekonomi güce sahip olduğunun altını çizen Yılmaz konuşmasında şunları söyledi:

"23’ncü Türkiye-İran Karma Ekonomi Komisyonu toplantısını Cumartesi ve Pazar günleri İran’da gerçekleştireceğiz. İran’la Türkiye önemli nüfusa ve ekonomik güce sahip iki ülke. Ama o potansiyellerini tam anlamıyla kullandıkları söylenemez. Bugün itibariyle 10 milyar dolarlık bir dış ticaret hacmimiz var. Fakat iki ülke olarak bunu 30 milyar dolarlara çıkarmak istiyoruz.

Haberin Devamı

Başbakanımızın İran’a ziyareti esnasında iki ülkenin ortak hedefi olarak bu 30 milyar dolar hedefi konmuştu. Bunu gerçekleştirmeye dönük olarak çok yönlü şekilde bir gayret sarf ediyoruz. Gümrük kapılarını iyileştirmeye çalışıyoruz. Ticarette tercihli ticaret anlamında bir mesafe almaya gayret ediyoruz. Diğer taraftan ortak yatırımları gerçekleştirmeye dönük çalışmalarımız var. Bu seyahatte diğer tüm konularla birlikte bunları ele alacağımız daha çok ekonomi ilişkilerin geliştirmeye dönük bir gündemi olacak."

(DHA)