Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Hollanda için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hollanda için tarih verdi

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan Hollanda için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Hollanda skandalına ilişkin, "16 Nisan bir bitsin, masaya oturacağız, gereğini yapacağız. " dedi.

"İnsan İçin Orman, Ekonomi İçin Orman" programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'nın faşist uygulamalarına karşılık vermek için 16 Nisan'dan sonra harekete geçileceğini açıkladı. Erdoğan, "Bu Avrupa ülkelerine ne oluyor? İşinize bakın işinize. Türkiye'deki oylamanın sonucu sizi niye bu kadar ilgilendiriyor? Onlar da Türkiye'deki seçimin sonuçlarının gayet iyi farkındalar. Ne yaparsanız yapın, topunuz gelin Bu millet size 16 Nisan'da cevabı verecek. Şu 16 Nisan bir bitsin, masaya oturacağız, gereğini yapacağız. Hollanda'da yerlerde sürünen vatandaşlarımızın hesabını soracağız." ifadelerini kullandı

İşte o konuşmadan satır başları

"Asırlardır süren yönetim sistemi arayışımız için çok önemli bir dönemdeyiz. Anayasa değişikliğini 16 Nisan'da miletimizin takdirini sunuyoruz. Bu ssitemin özünde güçlü etkin ve sorumlu bir yürütmenin oluşturulması vardır. Ülkemiz Cumhurbaşkanları ve Başbakanlar arasındaki çekişmeler yüzünden geçmişte çok büyük bedeller ödedi. Gazi Mustafa Kemal İnönü ile çok ciddi sıkıntılar yaşadı, Celal Bayar aynı şekilde. Sayın Sezer döneminde Merhum Ecevit'le bir hadise yaşadılar. Ertesi gün Türkiye'de ekonominin ne hale geldiğini biliyoruz. Koalisyonların neden olduğu zayıf hükümetler yüzünden, darbeler ve muhtıralarla hükümet devre dışı bırakıldı."


"BUGÜN HAYIR DİYENLER O GÜNDE DARAĞACININ ARKASINDAYDI"


"1960 darbesinde milletin seçtiği Başbakan'ı darağacına çıkarmadılar. Bugün hayır kampanyası yürütenler o günde darağacının arkasındaydı. 1970'de hükümeti zorlayanların, 1980'de devirenlerin gücü sistemin zayıflığından geliyor. Aynı şekilde 2002 yılında bize cumhurbaşkanı seçtirmeyenlerin cesareti sistemdeki zafiyettendir."


"METNİ OKU METNİ"


"17-25 Aralık darbe girişimini bölücü örgütün çukur eylemlerini hatırlayın, şimdi o eylemciler hayır diyor, Kandil hayır diyor. Ülkemizi bölmek isteyen terör örgütleriyle birlikte hareket etmenin izah edilebilir bir yanı olabilir mi? Terör örgütlerinin Avrupa'da nasıl paslaştıklarını görüyoruz. Batı'da FETÖ'nün arkasında kimlerin olduklarını görüyoruz, milletimize bu bedelleri ödetmeye kimsenin hakkı yoktur. Tüm yaşananlardan aldığımız dersle yönetim sistemini değiştiriyoruz. Fakat bunlar felaket yalan söylüyor. Bu anayasa değişikliğine, metni dahi okumadan karşı çıkanlar var. Anayasa değişikliğinin ne getirdiği bellidir, olmayan bir şeyi varmış gibi gösteriyorlar. Metni oku, metni!"


"BUNLARIN İŞİNE GELMİYOR"


"Arkasından gelenler de okumamışlar. Öyle yalanlar ortaya atıyorlar ki insanın aklı almıyor. "Cumhurbaşkanı Meclis'i fesh edecek, Meclis kapanacak" diyorlar. Cumhurbaşkanı'nın böyle bir yetkisi yok. Burada olan, Cumhurbaşkanı seçimi yenilemeyi arzuluyor mesela. Burada parlamentoyla beraber bu iki seçim birlikte yapılır. Fesih asla olmaz. Yeniden seçime gidilmesi söz konusu olur. 5 senede bir yapılacak olan seçimlerde Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimi yapılacaktır. Milleti aldatmayın. Buna inanan yok, bu sefer "Cumhurbaşkanı belediye ve muhtarları kapatacak" demeye başladılar. Anayasa ve yasalardaki haklar neyse bugün de bu haklar geçerlidir. "Cumhurbaşkanı çıkartacağı kararnamelerle istediği gibi ülkeyi yönetecek" diyorlar. Bu da kuyruklu bir yalan. Yasal düzenlemenin olduğu konuda Cumhurbaşkanı kararname çıkaramaz. Bir boşluk varsa çıkartabilir ama bunlarda bile parlamento bunu iptal edebilir. Bunlar işlerine gelmiyor."


"YALANIN DA SINIRI OLUR, EL İNSAF!"


"Yalanların mumu yatsıya kadar sönünce çıtayı daha da düşürdüler. "Cumhurbaşkanı lokantaları kapatabilir" dediler. El insaf yalanın da, palavranın da bir limiti olur. Sıra ne zaman boyacılara, simitçilere gelecek diye bekliyorum. Yalan. Biz bu sistemi herhangi bir yeri kapatmak için değil ülkenin önünü açmak için getiriyoruz. Kanun teklifleri sadece milletvekilleri tarafından verilebilir. Bütçe dışında herhangi bir kanun teklifi veremez Cumhurbaşkanı. Biz gençlerin önünü açıyoruz. 59 ülke 18 yaşı seçme ve seçilme yaşı olarak kabul etmişse niye benim gencim aynı hakkı kazanmasın? 18-25 yaş arası 7,5 milyon gencimiz var. Bu gençlerimiz bu seçimlerde hem seçme hem seçilme hakkına sahip olacak."


AVRUPA'YA SERT ÇIKTI: İŞİNİZE BAKIN İŞİNİZE!


Bu Avrupa ülkelerine ne oluyor? Bakanlarımızı ülkelerine sokmamak için OHAL ilan edecek kadar her yola başvuruyorlar. Avrupa'da belediyelerin OHAL ilan etme hakkı varken bizim OHAL'imiz onları rahatsız ediyor. İşinize bakın işinize. Türkiye'deki oylamanın sonucu sizi niye bu kadar ilgilendiriyor? Onlar da Türkiye'deki seçimin sonuçlarının gayet iyi farkındalar. Ne yaparsanız yapın, topunuz gelin Bu millet size 16 Nisan'da cevabı verecek. Şu 16 Nisan bir bitsin, masaya oturacağız, gereğini yapacağız. Hollanda'da yerlerde sürünen vatandaşlarımızın hesabını soracağız.