Siyaset Çubukçu SBS'yi incelemeye aldı
Paylaş
Çubukçu SBS'yi incelemeye aldı

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, SBS sonuçlarının değerlendirilmesine yönelik gönderdiği genelgede puan farklarının incelenmesini istedi

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, il milli eğitim müdürlüklerine, Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) katılan öğrencilerden Yılsonu Başarı Puanı (YBP) ile SBS puanları arasında 20 ve daha fazla fark olanların belirlenerek bunun nedenlerinin incelenmesi, sorumlu öğretmen ve yöneticiler hakkında işlem yapılması talimatı verdi.

Genelgede, OKS’nin 2008’de son kez yapıldığını ve aynı yıl Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi’nin uygulamaya konulduğunu anımsatan Çubukçu, Ortaöğretime Geçiş Sistemi’nin en önemli unsuru olan SBS’nin ilköğretimin 6, 7 ve 8. sınıflarında sadece o sınıf düzeyindeki öğretim programlarında yer alan kazanımların dikkate alındığı, öğrencinin kişisel başarısını ölçen objektif bir ölçme aracı olduğunu belirtti.

YBP’nin ise öğrencilerin öğretim yılı boyunca tüm derslerde göstermiş oldukları performansa dayalı değerlendirmelerin sonucu olarak ortaya çıktığını ifade eden Çubukçu, her iki boyutta da değerlendirmelerin öğretim programlarındaki kazanımlarla ilişkili olarak belirlendiğini anlattı.

Çubukçu, söz konusu verilerin öğrenci ve okul bazında değerlendirmesinin yapılarak öğrenci başarısının artırılmasına yönelik önlemler alınmasının "önemli ve gerekli" olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı