Çölyak hastaları için baklava üretti
Şanlıurfalı baklava ustası Mehmet Üstüneller, çölyak hastaları için özel olarak glutensiz baklava üretti
Türkiye’nin önemli mutfak kültürüne sahip kentlerinden Şanlıurfa’da yaklaşık 40 yıldan bu yana baklavacılık yapan Mehmet Üstüneller, çölyak hastalarının talebi üzerine yeni bir tesis açtı.
Glutensiz baklavanın üretiminin oldukça zor olduğunu anlatan Mehmet Üstüneller, "İmalatı ayrı bir bölmede yapılıyor, spatulasının bile ayrı malzemelerden olması gerekiyor. O yüzden ilk başta şartlarımız uygun değildi. İmalatı büyüttük, şimdi Türkiye’nin her tarafına gönderiyoruz" diye konuştu.
Yoğun talebi karşılamaya gayret ettiklerine değinen Mehmet Üstüneller, "Biz bunu kar amaçlı düşünmedik. İlk etapta Şanlıurfalı hastalara bir katkımız olsun istedik, şu anda sermayesini kurtaracak şekilde satış yapıyoruz. Tabii bunun malzemesi de çok özel ve fiyatı yüksek" dedi.
ARTIK YİYEBİLECEKLER
Şanlıurfa Çölyak Derneği Başkanı Hasan Doğan da kentte 927 hastanın bulunduğunu söyledi. Normal şartlarda glutensiz gıdalara ulaşmanın çok zor olduğuna dikkati çeken Doğan, "Hastalarımız için özel bir üretim yapılmaya başlandı. O nedenle teşekkür ederim. Çölyak hastaları artık baklava yiyebilecek" ifadelerini kullandı.- Ayrılığın sebebi 'İhanet' olduğu iddia edilmişti! Mert Yazıcıoğlu'ndan Afra Saraçoğlu açıklaması
- Bülent Şakrak ve Esra Akpınar aşkı ilk kez görüntülendi!
- Engin Altan Düzyatan ve eşi Neslişah Alkoçlar lüks motosikletleriyle caddenin tozunu attırdılar
- İnci Taneleri ekrana kitledi: Dilber bu kez ağladı, ağlattı
- Survivor'da korkutan kaza! Keskin seramik üzerine düştü