Spor Çolak: 8 üyemiz var

Çolak: 8 üyemiz var

Paylaş
Çolak: 8 üyemiz var

Açık Balkan Wushu Şampiyonası, Sakarya Spor Salonu'nda kinda, sanda, geleneksel ve modern taolu kategorilerindeki müsabakalarla devam ediyor.

Balkan Wushu Federasyonu Başkanı Sadettin Çolak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılında kurulan Balkan Wushu Federasyonunun 3’üncü açık turnuvasının Türkiye’de yapıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Müsabakalara Türkiye ile 9 ülkenin katıldığını ifade eden Çolak, "Şampiyonaya Yunanistan, Hırvatistan, Bosna Hersek, Sırbistan, Makedonya, Irak, İran, Belçika ve Türkiye katılıyor. 3’üncüsünü düzenlediğimiz organizasyona 400 sporcu katıldı. Şampiyonanın ilkini Bosna Hersek, ikincisini de Hırvatistan’da düzenlemiştik. Gün geçtikçe ilerleyen ve genişleyen federasyonumuz var. Federasyonu Türkiye, Yunanistan, Hırvatistan ve Bosna Hersek’le kurduk, şu anda 8 üye ülkemiz var. Federasyona yakında Makedonya ve Arnavutluk da dahil olacak" diye konuştu.

Çolak, turnuvanın canlı geçtiğini ve katılımın yüksek olduğunu belirterek, yabancı sporcuların Türk misafirperverliğinden memnun kaldığını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı