Mesut Yar Çok fena dizi kıyımı oldu!
HABERİ PAYLAŞ

Çok fena dizi kıyımı oldu!

Bu yıl sezona 78 dizi ile başlandı. Ve toplam 40 dizi gerek erken gerekse de tam zamanında final yaparak izleyiciyle vedalaştı... Yeni sezona devam ediyor görünen toplam 38 dizi var. Ama hangisinin gerçekten eylül ayında karşımızda olacağına dair net bir görüşüm yok... Medya takibi yapan ajanslardan Interpress konuyla ilgili sıkı bir dosya hazırlamış. Yarın köşede sizinle paylaşacağım. Dizi kıyımı denen şeyin ne anlama geldiğini okudukça hissedeceksiniz. Geçmiş olsun!

[[HAFTAYA]]

Kadın neden aldatılır?

Haberin Devamı

Figen Çay kardeşimiz dizilerde aşkın mutsuzluklar üzerine inşa edilmesinden ve aldatma meselelerinin masum gösterilmesinden bir hayli şikayetçi. Bakın nasıl serzenişte bulunmuş; “Dizilerde sözde gerçek aşkı yansıtmak adına herkesi ezip geçme durumu aldı başını gidiyor. Mesela FOX’ta yayınlanan ‘O Hayat Benim’ dizisinde Seçil ve Asım aşkı başladı... Asım karısının onu anlamadığını, kendisini hep ezdiğini filan söylüyor. Ve sürekli karısının kötü olduğunu vurguluyor. Mesela karısı onu otelden kovdu, o da bunun için ‘tam da sana yakışan hareket bu’ dedi. Ne yani, kadın hem aldatılacak hem de bir şey olmamış gibi mi davranacak? Kadın baskın karakter diye aldatılmayı hak mı ediyor? Kaldı ki Asım’ın yeni aşkı Seçil çok mu masum?”... Vallahi Figen kardeşim, saat bile günde iki kez doğruyu gösterir ama mevzu diziler olunca benim bile pusulam şaştı ne yalan söyleyeyim?

Bir de bunu yanıtlar mısınız?

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, yoğun bakım tedavisi süren Kenan Işık’ın yerine “Kim Milyoner Olmak İster?” yarışmasını sunan ünlülerin ne kadar para aldığını Atv yönetimine sormuş.Ve henüz kimsenin para istemediğini öğrenmiş... Biraz geç kaldın Ali ağabey. Bu soruyu yaklaşık 10 gün önce bu köşeden yöneltip bir de yarışmanın gelirlerini Kenan Işık’ın tedavisinde kullanmalarını kanal yönetimine tavsiye etmiştim. O zaman çıt çıkmadı... Şimdi sadece “iyi fikir” yanıtını aldıysan geriye dönük on küsur programın gelirlerinden düşen payı da bir kere hatırlat derim! Bakalım ona da “Aaa hiç aklımıza gelmemişti” diyecekler mi?

Haberin Devamı

Gerçek derbi başka...

Geçtiğimiz hafta “Medcezir” (Star TV) isimli dizinin sezon finali olduğu için geç saat diliminde yayınlanan “Eyvah Düşüyorum” bu hafta prime time’da yani ana haber bülteninden hemen sonra yayınlanacak... Bunun anlamı da şu. Mehmet Ali Erbil yıllar boyunca sunduğu “Çarkıfelek” (Kanal D) isimli yarışmasının bizzat karşısına dikilecek... Vallahi geçtiğimiz haftanın birbirine son derece yakın duran skorlarına bakacak olursak gerçek derbinin bu rekabetten çıkacağını düşünüyorum... Bakalım TV programlarında izlenen içerik mi yoksa sunucunun kendisi midir?

Yarı yolda değişti!

Gelecek sezon Star TV’de yayınlanması düşünülen ve başrollerini Erkan Petekkaya ile Songül Öden’in paylaştığı dizi projesi tam da her şey yolundayken frene basmak zorunda kaldı... Endemol Türkiye’nin yapımcılığını üstlendiği dizinin kadın başrolü olarak düşünülen Songül Öden fikrinden bir şekilde cayınca Erkan Petekkaya’nın yeni partneri Nurgül Yeşilçay oldu... Dizinin iddialı bir romantik dram olduğunu bildiğim kadar ikili dil oluşturma açısından bir önceki durumun daha iyi olacağını da düşünüyordum... Ancak Nurgül Yeşilçay’ın ilginç bir çekim alanı olduğunu da kabul edersek, bazen hayırlı şeylerin henüz yolun başındayken yaşanması iyi olabilir de hani... Bu arada proje tutarsa Yeşilçam’ı andıran yeni bir ikili de kendiliğinden oluşacaktır. Ne bileyim bir Kadir İnanır ve Türkan Şoray gibi. Olur mu, olur. Hayırlısı artık...

Haberin Devamı

Çok ilginç bir sürpriz oldu!

“O Hayat Benim” (FOX) dizisinde Mehmet Emir Bey, ölen babasının katil (Ateş’in anne babasını öldürtmüş) olduğunu, annesinin her şeyi bildiğini öğrendi... Aynı saatlerde Kanal D’de yayınlanan “Güneşi Beklerken” dizisinde ise Kerem, babasının katil ve annesinin de meseleden haberdar olduğunu öğrendi... Mehmet Emir ve Kerem’in içine düştüğü durumun yanında analı babalı girdikleri diyaloglar da birbirinin tıpkısıydı... Meselelerin finali de farklı olmadı. Bir yandan Kerem’in babası öte yandan Mehmet Emir’in annesi bu vukuatlardan sonra rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldılar... Bir de aynı odaya düşselerdi ballı kaymak olacaktı hani! Bu denli benzerliğe sürpriz demek mümkünse “çok ilginç bir sürpriz oldu” deyip mevzuu kapatalım mı?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder