Hakan Çelik Çocuklar risk altında!
HABERİ PAYLAŞ

Çocuklar risk altında!

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, “Trafikte en riskli yaya grubu çocuklar” dedi ve aileleri trafik kazalarının arttığı yaz tatili için yol güvenliği konusunda sorumlu davranmaya çağırdı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın onay ve desteğiyle, Renault, Total Oil ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği tarafından sürdürülen Sokakta İlk Adımlar yol güvenliği eğitim projesi 12’nci yılını tamamladı ve 2013-1014 Eğitim Öğretim Yılı’nda 196 bin ‘mezun’ daha verdi. Böylece projeden yararlanan ilköğretim öğrenci sayısı 1 milyon 396 bine ulaştı. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar projeyi 12 yıldır en riskli 41 ilde uyguladıklarını belirtti. Aybar, çalışmalara trafikte en dezavantajlı grup olan çocuklara güvenli davranış alışkanlıkları kazandırmak için başlattıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Ailelere güvenlik öğütleri

Renault Mais’in öncülük ettiği projeden çocuklar ve aileleri için satır başlarıyla öneriler şunlar:

Çocuğunuz trafikte sizinle beraberken bile güvende değildir. Araştırmalar, çocukların geçirdiği her dört kazadan birinin, yanlarında büyükleri varken gerçekleştiğini gösteriyor. Büyüklerinin yanında olmasına güvenen çocuklar daha da tedbirsiz davranıyor.

Çocuğunuzla yürürken, elini sıkıca tutmalı ve çocuğun kaldırımın iç tarafında yürümesine dikkat etmelisiniz.

Kazaların yüzde 65’i eve yakın bir bölgede meydana geliyor. Bu nedenle çocukları eve gelirken acele etmemeleri konusunda uyarmak gerekir.

Çocuklar, kısa boyları, aynı anda birden fazla şeye dikkat gösterememeleri, olası tehlikeleri kestirememeleri gibi nedenlerle ciddi kaza riski altındadır. Duran bir otomobili giden bir otomobilden ayırt etmek için bir çocuk yetişkine göre dört kat daha fazla zamana ihtiyaç duyuyor.

3-10 yaş arasındaki çocuklar, emniyet kemerinin boyuna göre ayarlanabildiği özel çocuk koltuğunda oturmalıdır. Böylece çarpışma halinde, karın bölgesinden ciddi yaralanma tehlikesi aza indirgenir.

Sadece 300 adet üretilecek

Bentley Grand Tourer ailesinin en dinamik üyesi yeni Continental GT3- R’nin tanıtımı yapıldı. Otomobil 580 beygir gücünde 6 silindirli 4 litrelik motora sahip. Çekiş ve yol tutuş alanında kendini ispatlamış özellikleri bünyesinde barındıran Continental GT3- R, hem çok özel bir model hem de performans odaklı lükse benzersiz bir yorum getiriyor. Üretimi de yalnızca 300 adetle sınırlandırıldı. Continental GT3- R, bugüne kadar üretilmiş en çabuk hızlanan Bentley olma özelliğine de sahip. GTR-3 0’dan 100 km’ye sadece 3.8 saniyede ulaşıyor.

Haberin Devamı

Hyundai öne çıktı

Dünyanın en saygın bağımsız araştırma kuruluşu olan ve özellikle otomotiv enüstrisine yönelik yaptığı çalışmalarla yıllardır adından söz ettiren J.D. Power, bu yılki ilk ‘Kalite Değerlendirmesi’ raporunu açıkladı. Hyundai, müşterilerin bildirimleri doğrultusunda ilk 90 günlük kullanım sonunda ortaya çıkan problemlerin değerlendirildiği araştırmada Porsche, Jaguar ve Lexus’un ardından en az sorun çıkaran marka seçildi. Model bazında da Genesis, Elantra ve Accent Blue kendi segmentlerinin birincisi olurken, Santa Fe ve Sonata ikinci, Equus ise üçüncülük kazanarak prestijli ödülleri her kategoride topladı.

Haberin Devamı

Mitsubishi'den kompakt sedan

Mitsubishi Motors’un yeni kompakt sedan otomobili Attrage Türkiye’de satışa çıktı. Otomobil 1.2 litrelik 80 beygir gücünde DOHC MIVEC motora sahip. Attrage’ın MT ve CVT şanzıman seçenekleri bulunuyor. 930 kilogram ağırlığıyla sınıfının en hafif gövdesine sahip yeni Attrage, 4.8 metre dönüş yarıçapı ile de şehir içi kullanımda büyük kolaylık sağlıyor. 0.29’luk son derece düşük hava sürtünme kat sayısına sahip Attrage 113 g/km karbon salımı ve 100 km’de sadece 4.9 litre ortalama yakıt tüketimiyle daha da iddialı hale geliyor. Otomobilin fiyatı 43 bin 900 TL’den başlıyor.

Efsane Triumph

Türkiye’de uzunca bir süredir resmi bir distribütör tarafından temsil edilmeyen İngilizlerin efsane motosiklet markası Triumph’un Türkiye temsilcisi resmen Korlas Otomotiv oldu. Korlas, İstanbul’da açılan ilk Triumph bayisinin ardından İzmir başta olmak üzere Türkiye çapında diğer illerde de yeni bayilikleri hizmete sokacak. Yakında KKTC’de de bayilik devreye girecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder