Dr. Cihan Avaroğlu Çocuklar oyuncağa bayılır ama...
HABERİ PAYLAŞ

Çocuklar oyuncağa bayılır ama...

Haberin Devamı

Hiç şüphe yok, çocuklar için en güzel hediye oyuncaktır. Oyuncak seçerken, çocuğun yaşı ve gelişimi için uygun olmasına dikkat etmek gerekir. Bir taraftan güzel zaman geçirirken, diğer taraftan güvenlik sorunu yaşamadığından emin olmalısınız. Küçük detayların tehlikeleri önleyici olduğunu unutmamalıyız.

■ ETİKETİ OKUYUN: Uyarı etiketleri oyuncağı nasıl kullanacağınızı ve oyuncağın hangi yaş için güvenli olduğuna ilişkin önemli bilgiler verir.

■ EĞİTİCİ VE ÖĞRETİCİ OLANI SEÇİN: Özellikle bebekler ve yeni yürümeye başlayan çocukların ince motor, bilişsel ve algılama becerilerini geliştirmek için uygun olmalı.

■ BÜYÜK DÜŞÜNÜN: 3 yaş altı çocuk için oyuncak alıyorsanız, ağzından büyük olmasına dikkat edilmeli.

■ GÜRÜLTÜSÜZ OLSUN: İşitme duyusuna zarar vermemek için yüksek sesli oyuncaklar seçilmemeli.

PİLLERİ UNUTMAYIN: Çocuklar elektronik aletleri çok çabuk açıp içindeki küçük pillere ulaşabilirler. Yutmaları tehlike yaratabilir.

■ ELİNİZDE KALMASIN: Oyuncağın tüm parçalarının sıkı olmasına, kolaylıkla bütünlüğünün bozulmamasına dikkat edilmeli.

■ ELEKTRİKLİ OLMASIN: 10 yaşın altındaki çocuklar prize takılan oyuncaklardan uzak durmalıdır.

■ AMAN PATLAMASIN: 12 yaş altı çocuklar için hazırlanan hobi setleri patlayıcı materyal riski taşıyabilir. Paketin içeriğini kontrol etmenizde fayda var.

■ 'ZEHİRSİZ' OLSUN: Zehirlenmeye neden olabilecek toksik maddeler içermemeli.

KOLAY PARÇALANMASIN: Bebeklerin ağzına götüreceğini ve koparak hava yolunu tıkama riski taşıyacağını göz ardı etmeden, yumuşak oyuncaklardan kaçınılmalı.

■ SİVRİ OLMASIN: Sivri köşeli oyuncaklar her yaş çocuk için tehlikelidir.

ABARTIYA KAÇMASIN: Tablet, telefon, oyun sistemi gibi cihazlar alıyorsanız, 2 yaşın altında kullanılmayacağını ve 15 dakikadan fazla, günde toplam 1.5 saatten fazla zaman geçirilmeyeceği unutulmamalı.

STANDARTLARA UYSUN: Her şey uygun olsa bile, uluslararası yüksek standart etiketleri de olmalıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder