Yaşam Çocuklar doğasına sahip çıkıyor

Çocuklar doğasına sahip çıkıyor

Paylaş
Çocuklar doğasına sahip çıkıyor

Çocukların eğitimi ve çevre konularında sayısız sosyal sorumluluk projesine öncülük eden Oriflame ve TEGV, 36 ilde 53 eğitim parkında çocuklarla buluşarak tohum ekiyor

Oriflame-TEGV, Türkiye’de çevreye karşı duyarlı bireyler yetiştirmek amacıyla sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. Düzenlenen proje sona erdiğinde on binlerce tohum, çocukların elinden hayat bulmuş olacak.

Haberin Devamı

Filizler fidana dönüşecek

5 Haziran Dünya Çevre Günü öncesinde başlayan proje kapsamında, TEGV’in (Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı) öğrenim birimlerinde ve eğitim parklarında çocuklarla buluşacak tohumlar, bir sene içinde uygun yerlere dikilmek üzere filize ve fidana dönüşecek. Projeyle çocukların doğaya sahip çıkma ve koruma bilincinin desteklenmesi hedefleniyor.

İlk tohumlar Giresun’da ekildi

İlk tohumların ekimi geçtiğimiz günlerde 11 TEGV gönüllüsünün katılımıyla Giresun Belediyesi Serası’nda gerçekleşti. Çocuklar, toprakları sera çalışanlarının gösterdiği şekilde hazırladıktan sonra özel köpük kutuların içine özenle yerleştirdi. Daha sonra kutuların içindeki toprağa ekilen tohumlar, çimlenme dönemini geçirmesi için seraya bırakıldı.

Haberin Devamı