Ferhan Kaya Poroy Çocuk ve sanat
HABERİ PAYLAŞ

Çocuk ve sanat

Nurbanu Malatya’dan gelmiş, Cem Erzincan’dan, Elif Trabzon’dan gelmiş, Rahşan Diyarbakır’dan... Hepsi Büyükada’daydı. Çoğu hayatlarında ilk kez Boğaz’ı, adaları, kitaptan okudukları Dolmabahçe Sarayı’nı gördü. Büyükada’nın tarihi oteli Splendid’de rüya gibi 5 gün geçirmelerinin nedeni ise yaptıkları o harika resimlerdi.

Bu pırıl pırıl minikler, Pınar’ın Türkiye genelinde 28 yıldır düzenlediği resim yarışmasında bu yıl dereceye girdiler. Bir de dereceye giremeyenler var ki onların resimleri dereceye girenlerle yarışacak kadar güzeldi. 799 bin 182 adet resim var yarışmaya katılan. 35x50 cm ebadındaki resimler yan yana dizildiğinde 453 km olan İstanbul’dan Ankara’ya uzanıyor. Yine yan yana dizilirse 256 tane Boğaziçi Köprüsü’yle eşdeğer uzunluğa ulaşıyor.

Haberin Devamı

Ben ve kızlarım bunların 150 bin kadarını Splendid Otel’de gördük. Arasından 2’sini seçip aldık. Birini Derin, diğerini Duru seçti. Onlar dereceye giremeseler de bizim kızların gönlünün birincisi oldular. Duru, Mersin’de yaşayan Melek’in resmini çok beğendi.

DUVARIMIZI SÜSLEYECEK

Resmin arkasındaki bilgilere göre Melek Songur 13 yaşında. Hatice Uluğ İlköğretim Okulu 7-E sınıfı öğrencisi. Suluboya ile yapmış Melek resmini. Sapsarı bir zemin bir okul bahçesi, okulda neşeyle top oynayan, ip atlayan çocuklar... Ellerine sağlık Melek. Duru, resmi odasına asmaya kararlı. Derin ise Belis Cezayirli’nin yaptığı çalışmayı seçti. Belis Çeşme’de oturuyor. Namık Kemal İlköğretim Okulu 5-B sınıfı öğrencisi. Siyah karton üzerine harika renkler kullanarak gerçekten süper bir resim yapmış Belis: Ortada bir ağaç var, bir kadın figürü ağacın içine gizlenmiş.

Tabiat ana misali etrafında da neşeli çocuklar tıpkı ağacın dalları gibi hepsinin elleri havada... Resmin sağından solundan kızgın adamlar ağaca saldırıya geçmiş gibi ama çocuklar Tabiat anaya sahip çıkmışlar. Belis’in resmi de Derin’in odasını süsleyecek. Buradan sesleniyoruz Belis’e; günün birinde ünlü bir ressam olursan bir resminin de bizde olduğunu söyleyip gururlanacağız.

İşin özü Pınar, yıllardır çocukları sanatla buluşturuyor. Sonunda hepsi yaptıkları işten gurur duyuyor, özgüvenleri artıyor. 22 minik ressam adadaki günlerinde sadece gezip eğlenmedi. Pınar Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ve ekibiyle atölye çalışmalarına katıldı. Etkinliğin en etkileyici bölümlerinden biri ödül töreniydi. Dizüstü bilgisayarlarını ve Başarı Sertifikaları’nı Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı’ndan alan miniklerin ve ailelerinin yüzündeki gururlu ifade uzun süre aklımdan çıkmayacak. Herkese iyi haftalar.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder