Yaşam Citroen Lacoste Konsept

Citroen Lacoste Konsept

Paylaş
Citroen Lacoste Konsept

Albenili görünüşü ve çağrıştırdığı yaşam sevincinden güç alan teknolojik ve yenilikçi CITROËN LACOSTE KONSEPT; yolculuğu yepyeni bir deneyim, bütün yolcuları için benzeri olmayan keyifli bir maceraya dönüştürüyor

İki isim: CITROËN ve LACOSTE.Ortak bir vizyon: Daha fazla cesaret, yaratıcılık ve iyimserlik. CITROËN LACOSTE KONSEPT işte bu ortak değerlerden doğdu.
Bir zihniyetin, bir yaşam tarzının ve hatta bir duruşun amblemi olan bu otomobil hobi ve keyif dünyasına göndermede bulunuyor. Özünde CITROËN, fakat aynı zamanda tipik LACOSTE karakteri sergileyen, otomobil dünyası ile moda ve spor dünyalarının kesişme noktasında konumlanan konsept araç; bu farklı dünyaları çağrıştıran çok sayıda özelliğe sahip.

Haberin Devamı

Pürüzsüz, yalın ve rahat, fakat bir yandan da sofistike CITROËN LACOSTE KONSEPT geleceğin otomobilinin tanımlanmasında yeni bir aşamaya damgasını vuruyor. Yepyeni fakat geniş kitleler için erişilebilir nitelikte olacak bu araç bir yandan prestijli tasarımı sayesinde yoğun duygular yaşatma iddiasında bulunurken, aynı zamanda yararlı ve işlevsel modeller yaratmayı amaçlayan CITROËN’in esas üzerine yoğunlaşma yaklaşımını destekliyor.

Kompakt modellerle ilgili önyargıları yok eden CITROËN LACOSTE KONSEPT otomobilde başka dünyaların da var olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Sade ve rahat tasarım çizgilerine karşın son derece zarif olan bu otomobil ilk bakışta farklı bir sportif aracın genel biçimini gün ışığına çıkarıyor: Yüksek kasa kuşağı, geniş ve dolgun çamurluklar, minimum dingil çıkıntısı, dört köşeye atılmış tekerlekler ve golf topunu andıran jantları göze çarpıyor. Ardından, açık yapısı dikkat çekiyor. Ön kapıların yerini alan geniş boşluklar sayesinde yolcular açık hava ve doğal ortam koşullarıyla direkt temas halinde bulunuyor. Kendilerini dış dünyadan tecrit eden koruyucu bir kabin içinde bulunmayan sürücü ve yolcular, duyuların daha da yoğunlaştığı bir gerçeklik içinde hareket ediyorlar. Ön camını kayboluncaya kadar tamamen indirme olanağı da sunan konsept araç; böylece yoğun şekilde hissedilen duyularla kullanıcılarının dış dünyayı doğrudan algılamasına olanak veriyor.

CITROËN LACOSTE KONSEPT’in zarafeti genlerine tamamen işlenmiş olan bu tasarım hafifliğinden kaynaklanıyor. Araçta motor seçeneği tercihi de bundan doğrudan etkileniyor. Araçta kendi büyüklüğündeki ve ağırlığındaki bir aracı hareket ettirmek için yeterli performans sağlayan 3 silindirli benzinli motor kullanılıyor. Sessiz çalışmasıyla deneyimin oyun ve keyif ambiyansına katkıda bulunan esnek, ekonomik ve çevreci motor seçeneği CITROËN LACOSTE KONSEPT’in otomobilde esasa ve vazgeçilmeze öncelik veren tasarım mantığına tam olarak cevap veriyor.

Haberin Devamı