Gündem Çırılçıplak soyup, şantaj yaptılar

Çırılçıplak soyup, şantaj yaptılar

Paylaş
Çırılçıplak soyup, şantaj yaptılar

Samsun'da bir kurumda müdürlük yapan 53 yaşındaki M.C.O.'nun uygunsuz fotoğraflarını çekip şantaj yapan 4 kişinin yargılanmasına devam edildi

2010 yılının Aralık ayında meydana gelen olayda, bir kurumda müdürlük yapan M.C.O. emlakçı 26 yaşındaki Aysun Özoğur ile tanışarak arkadaş oldu.

M.C.O., bir süre sonra ekonomik sıkıntı çeken Özoğur’a 3 bin 500 TL borç verip karşılığında senet aldı. Ancak, genç kadın borcunu ödeyemedi.

İddialara göre Özoğur, parasını almak için kendisini sıkıştıran M.C.O.’yu borcunu ödeyeceğini söyleyerek evine çağırdı. M.C.O., eve gelip genç kadınla oturdukları sırada içeriye elinde silahlı 51 yaşındaki Sezai Kabadayı ve 26 yaşındaki Mustafa Gündüz girdi. Özoğur ve M.C.O.’ya tokat atan iki kişi, daha sonra müdürün el, ayak ve ağzını bağlayarak etkisiz hale getirdi.

ELBİSELERİNİ ÇIKARTIP FOTOĞRAFLARINI ÇEKTİLER

Daha sonra da Gündüz, müdürün elbiseleri çıkarıp Sezai Kabadayı ile uygunsuz fotoğraflarını çekti. İki sanık, fotoğrafları ailesine ve cep telefonunda kayıtlı olan herkese göndereceklerini öne sürerek kredi kartı şifrelerini öğrenip, bankadaki paralarını çekmek için vekalet aldı.

Kredi kartları ve iki bankadaki hesaplardan toplam 31 bin TL alan sanıklar daha sonra 70 bin TL’lik senet imzalatıp müdürü serbest bıraktı. Serbest kalan M.C.O. polise giderek şikayetçi oldu.

Yapılan soruşturma sonucunda polis olaya karışan Mustafa Gündüz, Sezai Kabadayı, Ali Yavuz ve Aysun Özoğur’u yakaladı. İfadelerinin ardından tutuklanan 4 sanık, 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, gasp, hürriyeti tehdit ve şantaj suçlarından 25’er yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıktı.

"ZORLA ALMADIK, KENDİSİ VERDİ"

Yapılan ilk duruşmada suçlamaları kabul etmedi. Ali Yavuz olayla ilgisi olmadığını sadece dayısı olan Sezai Kabadayı’nın kendisine verdiği kredi kartlarından para çektiğini söyledi.

Sezai Kabadayı ise Aysun ile evleneceklerini söyleyerek, "Ev tutmamız için parayı bize verdi. Zorla almadık" dedi.

"BOŞANACAKTI, EVLENECEKTİK"

M.C.O. ile bir restoranta arkadaş ortamında tanıştıklarını söyleyen Aysun Özoğur da, "Birbirimizden hoşlanmıştık. Dul olduğum için onunla evlenme fikrine sıcak bakıyordum.

Kendisi boşanacaktı ve evlenecektik. Olay akşamı birlikte içki içip televizyon seyrederken Mustafa ile Sezai ağabey geldi. Sezai ağabey önce bana, sonra M.C.O.’ya tokat attı.

Daha sonra sabaha kadar oturup sohbet ettiler. M.C.O. daha sonra Ankara’ya gitmek için evden ayrıldı. Para konusunda bir bilgim yok. Ancak ev tutmak ve eşya almak için para verdiğini biliyorum" dedi.

"ARAMIZDA HİÇBİR YAKINLAŞMA OLMADI"

İlk duruşmaya gelmeyen ancak bugün yapılan ikinci celseye katılan müdür M.C.O ise, bir gün boyunca yaşadığı dehşeti anlattı. Sanıkların el, ayak ve ağzını bağlayarak ölümle tehdit edildiğini belirten M.C.O, "Aysun ile aramızda ne duygusal ne de cinsel bir yakınlaşma olmadı.

Bana borcu olduğunu ve zor durumda kaldığını söyleyince ona 3 bin 500 TL verdim. Karşılığında da senet aldım. Bana taksitle ödeme yapacaktı. Ancak taksitini ödemedi. İkinci taksinin ödenmesine 2-3 gün kala beni arayıp eve çağırdı.

5 dakika sonrada silahlı iki kişi gelip elimi, ayağımı ve ağzımı bağladı. Uygunsuz fotoğraflarımı çekip beni ölümle tehdit ettiler. 100 bin TL istediler. Ancak bankadaki paralar 31 bin TL çıkınca, 70 bin TL’lik senet imzalattılar" diye konuşarak sanıkların hepsinden şikayetçi olduğunu söyledi.

Mahkeme, delillerin toplanması ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı etledi.

İsmail AKDUMAN/DHA

2