Gündem Cips ve 10 liraya 15 yıl hapis

Cips ve 10 liraya 15 yıl hapis

Paylaş
Cips ve 10 liraya 15 yıl hapis

2 paket cips ve 10 lira yağmaladıkları iddiasıyla tutuklanan 2 sanık hakkında, 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

Alınan bilgiye göre, Adana'da 2 Mart tarihinde Demetevler Mahallesi'nde girdiği bakkal dükkanda, yemek yapmak üzere eve giden annesinin yerine kasaya bakan Oğuz Eker'i (14) bıçak zoruyla 4 lira değerinde 2 paket cips ve 10 lira yağmaladığı öne sürülen Taner Ç. (15) ve olaya karıştığı belirtilen Yunus Oyandı (19) hakkında, Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında iddianame hazırlandı.

Haberin Devamı

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen iddianamede, sanıklar Taner Ç. (15) ve Yunus Oyandı'nın, “nitelikli yağma” suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası ile yargılanmaları istendi.

Sanık Taner Ç'nin yaşının küçük olması nedeniyle cezasında indirim maddesi uygulanması da istenen iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

“Sanık Taner Ç, kendilerine ait bakkal dükkanında tek başına duran 14 yaşındaki Oğuz Eker'den cips isteyip, borç defterine yazmasını istedi. Oğuz Eker'in teklifi kabul etmemesi üzerine cebindeki bıçağı çıkaran Taner Ç, 'Bu bıçağı görüyor musun? Bunu sana saplarım' diyerek tehdit etti. Taner Ç, ile yanında bulunan Yunus Oyandı, 4 lira değerinde 2 paket cips ile kasadan 10 lira alarak kaçtı. Sanıklar şikayet üzerine yakalanarak tutuklandı.”

Haberin Devamı

Suçlamayı kabul etmeyen sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı bildirildi.

(A.A.)