Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Cinselliği etkilemiyor
HABERİ PAYLAŞ

Cinselliği etkilemiyor

Haberin Devamı

Varikoselin cinsel yaşamla yakından ya da uzaktan ilgisi yok. Cinsellikten zevk alamayanlar ya da boşalmakta sıkıntı çekenlerin derdi varikosel değil. Çünkü varikosel sadece sperm değerlerini düşürürse sıkıntı başlıyor.

SORU: Düzenli insülin iğnesi yaptığım için mi?

15 senedir şeker hastasıyım. Son zamanlarda cinsel gücüm giderek azalıyor. Bazen ilişkiye bile giremiyorum. Bu durum kullandığım insülin iğnesinden kaynaklanıyor olabilir mi?

CEVAP

Şeker hastalarının yaklaşık yarısında görülen sertleşme sorunu hastalık ve yaş ilerledikçe artış gösterir. Bu duruma şeker hastalığının damarlar ve sinirler üzerinde gösterdiği tahribatın yıllar içinde ilerlemesi yol açar. İlaçlar ile kan şekeri seviyesinin kontrol altında tutulması bu süreci yavaşlatır ve geciktirir. Ama sizin durumunuzda performansınızı artıracak ve sürdürecek önlem ve tedaviler uygulamak mümkündür. Günümüzde her ne sebeple olursa olsun, her tür sertleşme sorununa bir çözüm getirebilmekteyiz.

SORU: İdrara çıkarken sıkıntı çekiyorum, neden?

5 ay önce mesane ameliyatı oldum. Ameliyat sonrası idrarı boşaltmak için katater kullanıyorum. Sıkıntılarım bitmedi. Doktor beni MR’la işeme testine yolladı. Ultrason sonucunu yolluyorum. Ben yaşadığım rahatsızlıktan nasıl kurtulabilirim?

CEVAP

Mesane kastan yapılı ve içi boş bir organdır, böbreklerden gelen ve içinde depolanan idrarı uygun zamanda kasılarak vücut dışına atar. Çalışma mekanizması bu anlamda en önemli organlarımızdan olan kalbe çok benzerlik gösterir. Divertikül dediğiniz olay bu kastan yapılı organda tıpkı otomobil lastiklerinde görülebileceği gibi bir baloncuk oluşmasıdır. Cidarında kas olmadığından içi boşalmayan bu baloncuk ameliyat ile alınmış ama mesane kasınızdaki bir rahatsızlık sonucu idrarınızı ancak her seferinde idrar yolunuzdan ince bir borucuk sokarak yapmaktasınız. Bu durumun düzelmesi sebebe ve çoğunlukla da zamana bağlıdır. Böbreğinizin dış kısmındaki kistlerin mesanedeki bu rahatsızlıkla ilgisi yoktur, birçok insanda da görülebilir, endişe etmeyiniz.

SORU: Varikosel ameliyatı geçirdim

25 yaşındayım. 8 aydır cinsel ilişkide boşalırken zevk alamamam. Sperm dışarı çıkarken uyarı olmuyor. 3 yıl önce varikosel ameliyatı geçirdim. Acaba bu operasyon yüzünden mi? Doktorum psikolojik olabileceğini söylüyor. Bu sorunumu nasıl çözebilirim?

CEVAP

Cinsel zevk alamama, orgazm sorunları gibi konuların varikosel varlığı veya ameliyatı ile hiçbir ilgisi olamaz. Psikiyatrik ve nörolojik açıdan detaylı olarak incelenmeniz gerekiyor. İlgili uzmanlık dallarına başvurmanızı öneririm

Sıradaki haber yükleniyor...
holder