Dr. Haydar Dümen Cinselliğe ısındıkça...
HABERİ PAYLAŞ

Cinselliğe ısındıkça...

Haberin Devamı

Orgazm olamamak dünyadaki kadınların yarısının sorunu. Hanımlar, sürekli orgazmı düşünürseniz işiniz zorlaşır. Sabırlı olun, her şeyi zamana bırakın. Zamanla ilişkiye ısınan kadın orgazm olabilir. Eşin desteği ve fantezileri kullanmak da çok önemli...

BÖYLE SORU YOK!

Karım neden isteksiz?

30 yaşındayım. Karımla haftada 4 defa ilişkiye girmemize rağmen doymuyorum. Eşime kalsa ayda 1 kez olur. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, haftada 4 ilişki nimet ve ballı börektir. Düzenini koru, fazla yorma tohum borunu. Eşin ise, tam tersi. Ayda 1-2, dilenciye sadaka verir gibi çekmiş kendini köşeye. Bir türlü içinden gelmiyor gitmek döşeğe!!! Ya başı ağrıyor ya uykudan başını kaldıramıyor. Bahanesi çoktur, her gece bir şeyler üretmede fabrika gibidir mübarek. Ama bu değirmen doğasına göre dönmezse, 40 yaşına geldiğinde sen değirmenden un bekleme, o sadece kepek üretecektir. Eşin aklını başına alsın, oyunu kuralına göre oynasın.

Erkekliğinde sorun mu var?

20 yaşında kızım. 1 yıllık ilişkim var. Ben ilişkiye girmek isteyince erkek arkadaşım kaçıyor. Acaba erkekliğinde bir sorun mu var?

CEVAP

Sevgili okurum, arkadaşın erkekliğini kanıtlamış, seni seçmiş, demek ki tercihi doğru. Ama içindeki soruları bir türlü yanıtlayamamış. Yani bu işin sonu ne olacak? Bu yol nereye gidecek? Okul var, anası, babası, kendi hayat anlayışı, ilişkinin getireceği manevi sorumluluklar var oğlu var. Bu delikanlı sana tam bir delikanlı gibi davranmış. Arkadaşlığına “He” demiş. Ama üst tarafına cesaret edememiş. Anlayacağın bir genç beyefendiye rastlamışsın ama ne yazık ki onu anlayamamışsın.

Kızın midesi bulanıyor

21 yaşındayım. İlişkiye girdikten sonra kızın midesi bulanıyor. Ne yapalım?

CEVAP

Şimdilik hiçbir şey değerli okurum. Bu kızın sorunu aldığı eğitimden kaynaklanıyor. Olayı, şeklinden ve kendine göre algısından ayrıca psikolojik yapısından ve bu konuyla ilgili anaforlardan kaynaklanıyor. Zamanla geçecek ve ilişkiye alışacaktır. Bizim derdimiz başka. Tıbbi bir soruyu yanıtlarken özellikle sosyal yapıyı incitmemeye çalışıyoruz. Genç kızımızın psikolojik bir takıntısı varsa (ki var) hekim olarak bunun üzerine gideriz. Ancak her cümlemizin içeriğine de dikkat ederiz. Değerli okurum, bu sorun düzelecek ama senin yapacağın bir şey yok. İdare edeceksin; ya vazgeçecek ya da devam edeceksin.

Zevk aldığımı söylüyorum

25 yaşında kadınım. 1 yıldır sevgilimle cinsel ilişkiye giriyorum ama bir şey hissetmiyorum. Üzülmesin diye ona zevk aldığımı söylüyorum. Sizce bu normal mi?

CEVAP

Sevgili okurum, kaygılanma. Ama kesinlikle sevgilini mutlu etmek için elinden geleni yap. Her seferinde değil ama yüzde 50 oranında orgazm olduğunu söyleyebilirsin. Evlilik lehinize işleyecektir.

Kan gelmeye devam etti

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla birlikte olduk ve çok kan geldi. Önce zarın bozulduğunu düşündük ama daha sonraki ilişkilerde de kan geldi. Acaba neden?

CEVAP

Sevgili okurum kızlık zarının kanadığını sanıyorum. Bazı kadın ve kızlarda öyledir. Kanama birkaç ay da sürebilir. Vajinanın kasılması ya da penisin büyüklüğüyle ilgili olabilir. Ama bu durum geçicidir.

Bunalımdayım

26 yaşındayım. 1.83 boyundayım, 90 kiloyum. Penisim 8 santim. Nişanlımı mutsuz etmek istemiyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, bir tarafta ruhun bir tarafta organın. Bir çelişki yaşadığın doğru. Ama çözüm aramak zorundayız. Kendimizi depresyona sokmayalım. Tıbbın yenilikleri içerisinde protez dahil çareler olup olmadığını bir üroloji uzmanına gidip danış. Sonra bana bir mail at.

2 dakika sürmüyor

En ufak bir dokunmada ya da izlediğim bir film sahnesinde hemen sertleşme oluyor ama 2 dakika sonra boşalıyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum heyecandan kaynaklanan bir tür erken boşalma sorunu yaşıyorsun. Evlendiğinde tedavisine bakılır.

Vajinal orgazmı yaşayamıyorum

23 yaşında kadınım ama vajinal orgazm yaşayamıyorum. Çok düzenli ilişkiye giremiyoruz. Onu çok arzulamama rağmen olmuyor. Bu sorunu nasıl aşarım?

CEVAP

Sevgili okurum, kadınlarda vajinal orgazm evrensel bir sorun. Hangi koşul olursa olsun, dünyanın her yerinde kadınların neredeyse yarısı vajinal orgazm sorunu yaşıyor. Bu hem dokunun kendi özelliğinden hem de yetişme koşullarından kaynaklanıyor. Birbirinizi seviyorsanız, keyfinize bakın. Zamanla, tecrüben arttıkça ve cinselliğe daha çok alıştıkça işler yoluna girecektir, sen de orgazmı yakalayacaksın.

İlaçla tedavi mümkün mü?

20 yaşındayım, penisim 5-6 santim kadar, meni gelmiyor. Hiçbir kadınla beraber olmadım. Ne olur beni aydınlatın. İlaçla tedavisi mümkün mü?

CEVAP

Değerli okurum, hormonal sistem yetersizliğinden söz ediyorsun. Böyle mi, değil mi mutlaka anlamak için kandaki erkeklik hormonunun yani testosteronun ölçümü yapılmalı. Ayrıca kesinlikle endokrinoloji uzmanına görünmelisin. Yapılacak tedaviye fazla geç kalmamanı öneririm. Şimdilik kadınlarla cinsel ilişkiyi düşünme. Kendi cinsel yapın ve koordinatları ortaya çıksın ona göre çözüm ararız.

Artık korkar oldum

23 yaşındayım, erken boşaldığım için çok utanıyorum. Bunun için 2 kere doktora gittim, ilaçlar kullandım ama değişmedi. Çok mutsuzum. İlişkiye girmeye, mastürbasyon yapmaya bile çok korkuyorum. Evlenirsem karım mutsuz olur diye adım bile atamıyorum. Bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, sakın korkma. Çünkü erken boşalmanın tedavisi var. Ancak sürekli bir partnerin olduğu zaman, daha doğrusu evlendiğin zaman bu tedavi gerçekleşecek.

Neden orgazm olmuyor?

21 yaşındayım ve kız arkadaşımla yaşıtız. Yaklaşık 7 aydır cinsel ilişkiye giriyoruz. İkimiz de ilişki esnasında çok zevk alıyoruz. Ama kız arkadaşım orgazm olamadı. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, her şey normal ve yolunda. Zaman kız arkadaşının lehine çalışacak. Orgazmı da öğrenecek, kadınlığını da yaşayacak. Biraz sabretsin. Sen de aslan gibi delikanlısın hiç merak etme.

İlişkiye isteksizim

27 yaşında, 9 yıllık evli kadınım. 6 aylık bir oğlum var. Evliliğimin başından beri cinsel birleşmeye karşı isteksizim ve acı hissediyorum. Bu sorunum psikolojik olabilir mi? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

CEVAP

Değerli okurum, önce bir kadın-doğum uzmanının tetkikinden geçeceksin. Ondan sonra başka nedenler arayacağız. Başka nedenlerde de genellikle kasılman, erkeğin cinsel organı ve bu işteki tutumu rol oynar. Onlar da bir bakıma çözülür. Ama isteksizlik konusunda çok ama çok zorlanıyoruz. Bazı şeyleri de eşinle el el verecek yeniden yapılandıracaksınız. Tabii fantezileri de eylemin süsü olarak kullanacaksınız.

GÜNÜN SÖZÜ

Aklı küçümseme, hakkı inkar etme, kestirmeden gitme, kimseye namert dedirtme. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder