Gündem Cinsel suçlara zorunlu tedavi

Cinsel suçlara zorunlu tedavi

Paylaş
Cinsel suçlara zorunlu tedavi

Cinsel istismar ve saldırı suçlarına yönelik yapılan düzenlemeye eklenen bazı hükümlerle, çocuklara cinsel istismarda bulunanlar önce ilaçla tedavi edilecek, ardından gerekiyorsa zorla hastaneye yatırılacak

Cinsel taciz ve istismar suçlarında cezaları artıran yasal düzenlemeye, "pedofili" konusunda özel hükümler eklendi.

Haberin Devamı

Buna göre çocuklara cinsel istismarda bulunanlar; önce ilaçla tedaviye zorlanacak, gerekirse zorla hastaneye yatırılacak.

Pedofili suçluları, çocukların bulundukları mekanlardan uzak tutulacak.

ABD MODELİ

Pedofili suçlularının Amerika Birleşik Devletleri modeliyle cezalandırılmasını öngören hükümler, yasa yürürlüğe girdikten sonra çıkacak yönetmeliklerle detaylandırılacak.

Öngörülen ceza modeline göre, pedofili suçluları, çocuklarla ilgili işyerlerinde çalışamayacak. Mağdur çocuğun ikamet ettiği adrese yakın yerlerde de oturamayacak.

ANNE BABAYA DA CEZA

Düzenleme, çocuklara yönelik cinsel saldırı suçlarında cezayı, 6 ila 10 yıla çıkarıyor. Çocuklarını zorla evlendiren anne ve babaya da 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası geliyor.

Haberin Devamı

TERÖR SUÇLARI GİBİ DEĞERLENDİRİLECEK

Yeni düzenlemeyle cezaların infazında da değişiklik yapılacak. Şu anda cezanın üçte ikisini cezaevinde yatarak geçiren cinsel istismar suçluları, terör suçluları gibi değerlendirilecek ve aldıkları cezanın dörtte üçünü yatacak.