Cumartesi Postası Cinsel sorunu olanlar masaj yaptırsın

Cinsel sorunu olanlar masaj yaptırsın

Paylaş
Cinsel sorunu olanlar masaj yaptırsın

Profesyonel olmak için Fransa, Kanada ve Amerika'daki masaj okullarında eğitim almış. Aybeniz Orhan'dan masaj hakkında altın değerinde bilgiler aldık

RÖPORTAJ: MERVE ÖZAYTEKİN
mozaytekin@posta.com.tr

Masaj neye yarar?

Masaj, dokunarak bedensel ve ruhsal iyileşme sağlar. Aslında en eski doğal tedavi yöntemlerinden biridir. Masajda kullanılan dokunma teknikleri, kasları harekete geçirir ve kişiyi rahatlatır. Kan dolaşımını düzenlemekle kalmaz, vücuttaki pek çok şikayete de iyi gelir. Doğal yağlar ve losyonlar kullanılırsa masaj daha da etkili olur.

Masaj noktaları neresidir?

Bu, sorununuza göre belirlenir. Masajı yapan uzman kişi, sadece rahatsızlığınızın olduğu noktaya yoğunlaşabilir ya da tüm vücudunuzda çalışabilir. Ama en önemli nokta ayak tabanıdır. Çünkü ayak, tüm organların haritasıdır. Uzman ayaklarınıza dokunduğunda rahatlarsınız. Ayak tabanlarını aromaterapi yağlarıyla rahatlatın. Ya da ılık suya aromaterapi yağı damlatarak ayakları dinlendirin. Ayakları tuzlu suda bekletmek de tüm vücudu dinlendirir.

Aromaterapi masajı nedir?

En eski tedavi yöntemidir. Başlangıcı M.Ö. 3000 yılına dek uzanıyor. Kokuyla tedavi yöntemidir. Ruhsal ve bedensel rahatlama sağlar. Bitkilerden elde edilen öz yağlarla yapılır. Bu özel yağ, kişinin sorununa göre seçilir. Bu öz yağlar, fındık yağı ya da susam yağıyla karıştırılmalı. Çünkü fındık yağının ve susam yağının, öz yağı vücuda nüfuz ettirme özelliği çok yüksek.

Evde kendimiz kullanmak istersek hangi yağları tercih etmeliyiz?

Lavanta yağı en zararsızı, test edilmeden kullanılabilir. 5 damla lavanta öz yağını 20 gram fındık yağına katabilirsiniz. Bununla herhangi bir yere masaj yapabilirsiniz. Eğer stresliyseniz veya hazımsızlık çekiyorsanız lavanta yağıyla masaj yapmanızı öneririm.
Saat yönünde dairesel hareketler yapmanız yeterli. Bu masaj 5 dakikayı asla geçmemeli. Papatyanın öz yağını da fındık yağına karıştırabilir, ayak masajında uygulayabiliriz. Ayak masajını topuktan başlatmanız gerekir. Elinizin baş parmağıyla hafif ovalayarak ve nokta baskılar yaparak uygulayın. Bu masaj, ayak parmak altlarına kadar tekrarlanabilir.

Baş ağrısına iyi gelir mi bu metot?

Susam yağına biberiye öz yağı ekledikten sonra masaj yapılmalı. Şakaklardan saç diplerine doğru, parmaklarla hafif baskı uygulayarak yapabilirsiniz. Ancak, özellikle tansiyon hastaları ve hamilelerin biberiye öz yağını kullanması doğru değil. Bir de boyundaki şah damarından başlayarak omurgaya doğru, bütün parmak uçlarıyla ve yuvarlayarak yapılabilir.

Çalışanlar sırt ve boyun ağrılarından yakınır. Kendimize nasıl masaj uygulayabiliriz?

Eller öncelikle yağlanır. Kürek kemiklerinin arasından ense saç diplerine doğru eller kaydırılarak masaj yapılır. Saç dibine gelindiğinde parmaklarla baskı yapılmalı. Ense çekilmeli. Özellikle masa başında çalışanlar gün içinde bu egzersizi kendilerine uygulayabilir. Dik durmaya özen göstermeleri de önemli. “Birkaç haftada uzman olunmaz”

Herhalde masajdan önce ve sonra yapılması-yapılmaması gereken şeyler vardır.

Masaja asla tok karnına gitmemelisiniz. Önceden sıcak bir duş almak, masajı daha da keyifli hale getirir. Masaj bittikten sonra biraz dinlenmek lazım. Bir de masaj sonrası rüzgarda kalmayın.

Yetersiz elemanları uzman olanlardan nasıl ayıracağız?

Mutlaka diplomasına bakın! İyi bir ustanın yanında staj görüp görmediğini öğrenin. Asla 2 ay masaj eğitimi görmüş kişilere vücudunuzu teslim etmeyin. Her oteldeki Uzak Doğulu da masör ya da masöz değildir, buna aldanmayın! Masaj salonu da 5 yılın üstünde hizmet veriyor olmalı.

Sıcak taş masajı nedir? Neye iyi gelir?

Sıcak taş terapisi, uzun süre ısıyı içinde hapsetme özelliğine sahip volkanik taşlarla yapılır. Taşlar suda ısıtılır. Sıcak taşlar, vücuttaki sorunlu bölgelere konur. Böylece vücut dengesi düzenlenir, enerji akışı artar.

Fiyatları öğrenebilir miyiz?

Profesyonel masaj, asla 140 TL’den aşağı yapılmaz. En yükseği ise 180’dir. O da kullanılan yağın fiyatına göre değişir.

Haberin Devamı

‘Parfüm çiftlerin ten uyumunu bozar’
Masajın cinsel hayata faydası olduğu doğru mu?

Masaj, cinsel sorun yaşayan çiftler için mükemmel bir tedavi yöntemi. Eşler, masaj konusunda bilgileri varsa, cinsel hayatlarını daha kaliteli kılabilirler. Avrupa’da cinsel problemleri olan çiftler masaj merkezlerine gidiyor. Bunun masrafını da devlet karşılar. Sadece Türkiye’de lüks gibi görünüyor.

Dokunulacak noktalar neresi?

Ayak bileğinin etrafı erkeklerde prostat, kadınlarda döllenme yolunu işaret eder. Parmaklarla bileğin etrafı uzunlamasına ovulmalı. Çiftler birbirlerinin üst bacak içlerine masaj yapabilir. Cinsellik kalitesini yükseltmek istiyorsanız yatağa asla parfüm sürüp girmeyin. Parfüm, kadının da erkeğin de salgıladığı asıl kokuyu gizler. Üstelik ten uyumunu ortadan kaldırır. O yüzden masaj sırasında kullanılacak yağın kokusunun da çok yoğun olmamasına dikkat etmeli.

Masaj ne kadarda bir uygulanmalı?

İdeali, haftada iki kez. Vücudun belirli noktalarına, örneğin ayak, baş, ense ve omuzlara her gün uygulanabilir.

Zararı var mı?

Sedef, zona, yanıklar, tansiyon hastaları, özellikle yüksek tansiyonu olan kişiler, kalp yetmezliğinden dolayı vücut şişliği olanlar masajdan kaçınmalı. Bu grubun dışında kalan herkesin sağlığı için masaj yaptırması gerekir. Bunun yaşı olmaz. Hatta bebek bir kaç haftalıkken bile hafif masaj uygulanır.
Böylece bağışıklık sistemi yükselir, kasları da daha iyi gelişir. Bu, ciddi bir iştir. Uzmanına yaptırılmazsa vücuda zarar verebilir. Masaj yapan kişi, uzman doktor olmasa bile, onunkine yakın bilgiye sahip olmalı.
Türkiye’de masaj sadece birkaç haftalık kurslarda veriliyor. Haftalık kurslarla vücut anatomisi öğrenilemez, masör veya masöz olunamaz. Yurt dışında ise bu iş ciddiye alınıyor. Orada eğitim süresi 3 yıldır. Yanında da mutlaka pratik yaparlar.

Haberin Devamı