Anne sütüne benzer değerler içeren kuru incir, bal ve cevizle birlikte tüketildiğinde vücutta afrodizyak etki yaratıyor Gribe karşı da tüketilmesi önerilen kuru incirin faydaları saymakla bitmiyor. Yüksek oranda protein, vitamin ve mineral içeren kuru incir hücreleri yeniliyor, kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlıyor. Kuru incir, ceviz ve balla karıştırılıp tüketildiğinde afrodizyak etki yaratıyor. Cinsel isteksizlik çekenlere ve güçten düşenlere yardımcı oluyor. Kuru incirin sağlığa yararlarından bazıları şöyle sıralanıyor: Sınava girecek öğrenciden doğum yapan kadına kadar herkes daha sağlıklı bir yaşam incir yemeli. Kuru incir, sindirimin kolaylaştırılmasını sağlıyor. İçerdiği 'benzaldehit' maddesiyle kanserli hücrelerin büyümesini önlüyor. Bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı oluyor. Metabolizmayı hızlandırıyor. Bademle yenildiğinde sinir sistemini yatıştırıyor. Güçlü kemikler için gerekli magnezyum, kalsiyum ve K vitamini bakımından zengin olan incir kemik sağlığının korunmasına yardımcı oluyor. Gerek taze incir gerekse kuru incir doğal bir antibiyotik görevi görür. Antioksidan açısından çok güçlü olan incirin, ilerleyen yaşlarda meydana gelebilecek göz ve solunum yolu hastalıklarına karşı koruyucu özelliği var. Taze incir püre şeklinde yüze 20 dakika uygulandığında cildi besler ve temizler. Özellikle akne sorunlarını giderme noktasında çok etkili. Ayrıca cildin yaşlanmasını önler. Kuru incir demir açısından çok zengin bir şifa kaynağı. Bir kuru incir tüketimi günlük demir ihtiyacınızın yüzde 2’sini karşılar. 3 adet kuru incir tüketimi vücudun lif ihtiyacının yüzde 20’sini karşılar. Hipertansiyonu önler. Vücudun sodyum seviyesini dengeler. Kalp sağlığını korur. Damarlarda oluşan ve kalp sağlığını tehdit eden serbest radikallere karşı etkilidir. Zayıflamaya yardımcı olur. Kuru incirin kalorisi çok düşüktür. Bu yüzden kilo aldırmaz. Mesane taşı oluşumunu engeller. Minerallerin birikmesiyle oluşan mesane taşına oluşumunu engelleyici özelliği vardır. Bronşları açar. Boğazda tahriş olan mukus zarlarını yatıştırıcı özelliği vardır ve bronş enfeksiyonlarını temizlemede etkili olur.