Gündem Cinsel hastalık alarmı

Cinsel hastalık alarmı

Paylaş
Cinsel hastalık alarmı

İstanbul'da 2010'da düzenlenen operasyonlar sonucunda yakalanan 1009 yabancı hayat kadınından 396'sının bulaşıcı cinsel hastalık taşıdığı tespit edildi

Kadınlarından 3’ünün AIDS virüsü taşıdığı öğrenildi. Polise göre hayat kadınlarının yüzde 40’ında bulaşıcı cinsel hastalık taşıma riski var. Bu nedenle bu kişilerle irtibatı olanların sağlık kontrolünden geçmesi son derece önemli.

İstanbul Yabancılar Şube Müdürlüğü’nün, 2010 yılında Fatih Aksaray başta olmak üzere il genelinde hayat kadınlarına yönelik yaptığı operasyonlar sonucunda çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı.

Yabancılar Şubesi ekiplerince yapılan istihbarat ve takip çalışmaları sonucunda bar, disco ve otellere toplam 73 ayrı operasyon düzenlendi. 7 kişilik polis ekibinin yaptığı seri operasyonlar sonucunda, 1009 yabancı hayat kadını yakalanarak gözaltına alındı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4692","4692","201102","4692-4.jpg");



Gözaltına alınan kadınlar sağlık kontrollerinin yapılması için Deri ve Tenasül Hastalıklar Hastanesi’ne sevk edildi. Yapılan sağlık kontrolleri sonucunda 1009 hayat kadınından 3’ü AIDS olmak üzere 396’sının bulaşıcı cinsel hastalık virüsü taşıdığı tespit edildi.

Operasyonlar sonucunda fuhuşa yer temin ettikleri ve fuhuşa aracılık ettikleri iddiasıyla haklarında işlem yapılan 42 işyeri hakkında geçici kapatma, 17 işyeri hakkında ise süresiz kapatma cezası kararı verildi.

Gözaltına alınan yabancı uyruklu hayat kadınlarının genellikle Özbekistan ve Türkmenistan uyruklu oldukları ve tamamının sınır dışı edildiği öğrenildi.

BULAŞICI CİNSEL HASTALIK ALARMI

Uzmanlar, özellikle Aksaray bölgesinde yabancı hayat kadınlarıyla ilişkiye girmiş kişilerin mutlaka bir sağlık kuruluşuna giderek test yaptırmaları gerektiğini, aksi halde muhtemel cinsel hastalıkları kendi ailelerine de bulaştırma riskleri bulunduğunu belirtti.

Felat BOZARSLAN/İSTANBUL

Haberin Devamı