Sabanur Kıraç Cinsel güveninizi kazanmanın 8 yolu
HABERİ PAYLAŞ

Cinsel güveninizi kazanmanın 8 yolu

Haberin Devamı

Cinsel olarak kendine güveni olan birini ilk bakışta anlayabilirsiniz. Bu onun yatakta nasıl olduğuyla ya da ne kadar tecrübe kazandığıyla ilgili bir durum değildir. İnsanın cinsel olarak kendine duyduğu güven içinden, hayata ve cinselliğe bakış açısından gelir. Eğer siz de onlardan biri olmak istiyorsanız önce beyninizde bazı şeylere bakış açınızı değiştirmelisiniz.


1- Cinselliğinizden utanmayın


“İçinde var olduğumuz yüz yılda artık cinsellik bir tabu değil!” demeyi çok isterdim. Ama eğri oturup doğru konuşalım. Hangi yüzyılda olursak olalım yaşadığımız bu topraklarda değişmeyecek yegane şeylerden birinin cinselliğe bakış açısı olduğunu düşünüyorum. Ama bu örümcek kafalı insanlara ve onların fikirlerine göre yaşamak zorunda olduğumuz anlamına gelmiyor. Eğer hayatınızı dolu dolu yaşamak ve yaşınız ilerleyip geçmişe baktığınızda yapmadıklarınız için pişmanlık duymak istemiyorsanız cinselliğinizle barışmayı öğrenmelisiniz. Hiçbirimiz yumurtadan çıkmadığımıza ya da bölünerek çoğalmadığımıza göre seks hayatın önemli bir parçası. O zaman ondan utanmayın. Talep etmekten de arz ediyor olmaktan da çekinmeyin. Cinselliğinize sahip çıkın.


2- Vücudunuzu iyi tanıyın


Eğer bir iç çamaşırı modeli değilseniz muhtemelen mükemmel bir vücuda da sahip değilsinizdir. Tıpkı dünyanın büyük çoğunluğu gibi! Önce vücudunuzu tanıyın. Bunu yapmaya da güzel ve çekici yanlarınızla başlayın. Ve sakın ha sakın bana öyle bir yanınızın olmadığını iddia etmeyin. En kilolu insanın bile bir başkasına çekici gelen bir yanı vardır. İşin özünde siz vücudunuzu severseniz, başkaları da sever. Vücudunuzda sevdiğiniz ve çekici bulduğunuz o yanları ön plana çıkarın. Bunu aşırı dekolteyle yapmak zorunda değilsiniz. Ama o yanlarınıza uygun kıyafetler seçerek başlayabilirsiniz. Bu hem size kendinizi çekici ve güzel hissettirecek hem de özgüveninizi arttıracaktır.


3- Neyi sevip neyi sevmediğinizi öğrenin


Cinselliğe biraz deneysel yaklaşmazsanız asla limitlerinizi öğrenemezsiniz. Gerçekten neden zevk alıp almayacağınızı bilmenin tek yolu denemektir. Yeni şeyler denemekten korkmayın. Aksini mümkün olduğunca kendinizi ve sınırlarınızı zorlayın. Böylece hem deneyim kazanarak kendinize güveninizi artırırsınız hem de cinsel anlamda gerçek hazzı yakalarsınız.


4- Kendi değerinizi bilin


Allah’ın sizi kapı paspası değil de bir birey olarak yaratmasının bir nedeni var! Kendinize buna uygun davranın. Eğer başkasının size değer vermesini, saygı duymasını istiyorsanız önce siz kendinize değer verin ve saygı duyun! Kendinizi kullandırmayın! Bunu asla yapmayın! Vücudunuza ve cinselliğinize saygınız olsun. Eğer karşınızdakinden hak ettiğiniz değeri göremiyorsanız size o değeri verecek başka birini bulana kadar yalnız kalmaya razı olun!


5- Hayır demeyi bilin


Kimsenin seks kölesi değilsiniz. Yatakta istemediğiniz şeyler için hayır demeyi öğrenin. Sevişmek karşılıklı zevk alınacak bir eylemdir. Zevk almadığını ve kendinizi rahat hissetmediğiniz hiçbir şeyi yapmak zorunda değilsiniz. Aynı zamanda birlikte olmak istemediğiniz kimseyle de olmak zorunda değilsiniz. Hayır deyin! Ve bundan çekinmeyin. İnanın hayır demek sizi değersiz kılmaz aksinize değerinizi arttırır.

Cinsel güveninizi kazanmanın 8 yolu


6- Evet demeyi de bilin


Eğer bir şeyi gerçekten istiyorsanız bunu size sunan biriyle karşılaştığınızda aptalca oyunlar oynamayın. Teklifi kabul edin ve keyfinize bakın. Karşınızdaki kişinin hakkınızda ne düşüneceğine kafa yorarak fırsatınızı kaçırmayın. İstemem yan cebime koy kafasından kurtulun. İstemeyi bilin!


7- Terk etmekten korkmayın


Yalnızlıktan (en azından bir süre yalnız kalmaktan) korkmayın. Elinizde bulunmaz Hint kumaşı yok. Eğer hak ettiğiniz değeri göremiyorsanız veya arzu ettiklerinizi bulamıyorsanız kendinizi o kişiye bir ömür zincirlemenin bir anlamı yok. Terk etmeyi bilin. Kendinizde o gücü bulun. Bu güç size hak ettiğiniz ve aradığınız özgüveni depolamada akar yakıt etkisi yaratacaktır.


8- Korkularınıza yenik düşmeyin


Karşınızdaki kişinin sizi yanlış tanımasından, yanlış anlamasından, terk etmesinden veya sizden soğumasından korkarak bir ömür geçiremezsiniz. Korkunun ecele faydası yok diye boşuna demiyorlar. Korkmak sadece daha fazla hata yapmanızı ve hayatı doya doya yaşayamamanızı sağlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder