Dünya 'Çinlileri 140 derecede kaynatmak gerek'

'Çinlileri 140 derecede kaynatmak gerek'

Paylaş
'Çinlileri 140 derecede kaynatmak gerek'

Danimarka'nın Helsingör kentinde 20 yıldan bu yana Sosyal Demokrat Parti'den Belediye Meclisi üyeliği yapan Fuat Yalan, partisinden ihraç edildi

İzlediği bir filmde Uygur Türk’ü bir çocuğa işkence eden Çinliler için sosyal paylaşım sitesinde "Tüm Çinlileri 140 derecede kaynatarak yok etmeli" cümlesi nedeniyle iki ülke arasında krize neden olan Fuat Yalan, partisinin isteği üzerine özür dilemesine rağmen, ihraç kararından kurtulamadı.

Haberin Devamı

Parti yönetimi Fuat Yalan’a belediye meclisi üyeliğinden istifa etmesi halinde partiye üye olarak kalabileceği teklifinde bulundu. Fuat Yalan, partinin isteği üzerine özür dilemesine rağmen kendisinden beklentilerin kesilmediğini söyledi. Yalan, partiden atılmasına rağmen belediye meclisi üyeliğine bağımsız devam edeceğini söyledi.

Fuat Yalan ihraç kararı üzerine, şöyle konuştu:

"Bir hata yaptım ama özür dileyerek hatamı telafi etmeye çalıştım. Parti içindeki bazı çevreler özellikle PKK yandaşı ve Türkiye karşıtı Ermeni yanlısı üyeler bunu fırsat bilerek partiden atılmam için olayı körükledi. Beni burada yaşayan Türk halkı seçti. Dernekte seçmenlerimize durumu anlattım hepsi arkamda olduklarını söylediler ve meclis üyeliğinden istifa etmememi istediler. Ben de onlara hizmete devam etmek için meclis üyeliğinden istifa etmedim. Üyeliğim Sosyal Demokrat Partinin Helsingör Belediyesi’nde 20 yıldır güçlü olmasında önemli rol oynadı. Şimdi bir kalemde silip attılar. Bana haksızlık yapıldığını ve üzüldüğümü söylemek istiyorum"dedi.

Haberin Devamı

'BAŞKA PARTİDEN ADAY OLABİLİRİM'

Sosyal Demokrat Parti Bölge Teşkilatı Başkanı Vibeke Schmidt kararı alırken zorlandıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bizim için çok zor oldu. Fuat’ı uzun yıllardır tanıyorum. Ama bir ihraç kararı da almadık. Bir konuda bu kadar uzun gidildiği zaman yönetim kurulunun aldığı kararı normal karşılayabilirim."

Fuat Yalan, bir dahaki yerel seçimlere kadar bağımsız olarak görevine devam edeceğini, önümüzdeki seçimlerde başka bir partiden aday olabileceğini söyledi.

Ünsal TURAN/KOPENHAG, (DHA)