Türkiye (Son Dakika) Cinayetten sonra kılık değiştirip saklanmışlar!

Cinayetten sonra kılık değiştirip saklanmışlar!

Paylaş
Cinayetten sonra kılık değiştirip saklanmışlar!

Bursa'da 12 Haziran'da iki grup arasında 1 kişinin ölümü, 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kavganın ardından azmettirici olduğu iddiasıyla aranan Çeçen kadın ve imam nikahıyla yaşadığı kişi, kılık değiştirerek saklandıkları evde yakalandı.

İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar’ın talimatıyla Ahıska Türkü Vatan Mavludov’un (34) yaşamını yitirmesi, arkadaşı Murat Demirel (35) ve Çeçen uyruklu Mahmut Eşref’in ağır yaralanmasının ardından kaçan 9 kişinin yakalanması için özel ekip kuruldu. Yaklaşık 20 gündür zanlıları takip eden Asayiş Şubesine bağlı 6 kişiden oluşan 2 ekip, İstanbul’un Aksaray ve Pendik ilçelerinde zanlıların gidebilecekleri evlerin önünde seyyar mısır satıcısı gibi beklemeye başladı. İstanbul’daki ekiplerden destek alan Bursa polisi, azmettirici olduğu iddia edilen Çeçen Laura K. (34) ve imam nikahıyla yaşadığı Muhammed B’nin kılık değiştirdiğini belirledi.

Haberin Devamı

Bursa, İstanbul, Yalova ve Kocaeli’deki çeşitli adreslere de baskın düzenleyen polis, çok sayıda kuru sıkı tabanca ve mermi, sustalı bıçak, yabancı dilde basılı mühürler ve sahte pasaportlar ele geçirdi. Zanlıların kaçma ihtimaline karşı sınır kapılarını bilgilendiren ekipler, Interpol’den de destek aldı. Ekipler, zanlıları geldikleri Aksaray’daki eve düzenledikleri operasyonda yakaladı. Aikidoda siyah kuşak sahibi zanlılar ile ekipler arasında bir süre boğuşma yaşandığı öğrenildi.

TANINMAMAK İÇİN ÇARŞAF GİYDİ

Yurt dışına kaçmak için sahte pasaport temin etmeye çalıştıkları sırada yakalanan Laura K’nın tanınmamak için çarşaf giydiği, Muhammed B’nin de saç ve sakalını kestiği belirlendi. Bursa’ya getirilen zanlılar, emniyetteki ifadelerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Kılık değiştiren Laura K ve imam nikahıyla yaşadığı Muhammed B, basın mensuplarınca görüntülendi. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, olaya karışan 9 kişiye ait çok sayıda sahte pasaport olduğunu, zanlıların bir kısmının Türkiye’ye sığındığını, bir kısmının ise ülkeye yasa dışı yollarla girdiğini tespit etti. Kod adı kullanan zanlılardan Laura K’nın "Melike" diye tanındığı belirlendi. Polis ekipleri, 4 firari şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

KOCAELİ'DE YAKALANDILAR

Olay İddiaya göre, 12 Haziran’da, 3 aydır Bursa’da oturduğu öğrenilen Çeçen uyruklu Ladmira K’nın (24) İstanbul’da yaşayan ablası Laura K, telefonu kız kardeşinin erkek arkadaşı Ahıska Türkü Vatan Mavludov’un açması üzerine, bu kişiyle tartışmış, tartışmanın büyümesi üzerine abla Laura K. ve 8 yakını, Vatan Mavludov ile Bursa’da görüşmek için anlaşmış, Panayır Mahallesi’nde bir araya gelen iki grup arasında bıçaklı kavga çıkmıştı.

Kavgada Vatan Mavludov ile arkadaşı Murat Demirel bıçaklanarak, Mahmut Eşref ise tabancayla yaralanmıştı. Mavludov, kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmişti. Olay sonrası otomobille kaçan 9 zanlıdan Maradi O. (43), Aslan M. (38) ve Gurem G. (30), Kocaeli’de yakalanmalarının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

AA