Sağlık Çin malı oyuncaklara standart geliyor

Çin malı oyuncaklara standart geliyor

Paylaş
Çin malı oyuncaklara standart geliyor

Çin'de yürürlüğe girecek uygulamayla zehirli plastikleştirici maddelere sınırlamalar getirilecek. Bu arada İstanbul'da bu hafta 'kalite kontrolünden geçmiş Çin malları' fuar açılacak

China Daily gazetesinin haberine göre; oyuncakların üretiminde zehirli plastikleştirici maddelerle ilgili sıkı düzenlemeler getirilecek. Oyuncakların, ses ve yanıcı maddelerinde sınırlamalar yapılacak. Oyuncakların daha kaliteli ve zararsız olması konusunda yapılacak bir dizi standart, 2015 Haziran’a kadar uygulamaya konulacak.

Haberin Devamı

Çin’in iç pazarındaki oyuncaklarda zehirli plastikleştirici maddelerde bir üst sınırın olmaması yerli tüketicilerde endişeye sebep olurken, üreticilerin uygulamayla yeni hammadde ve üretim hattı kurması gerekebileceği belirtiliyor.

Yetkililer, oyuncak üretiminin ülkede belirli bir standarda erişmesinin ardından üreticilerin gelişmekte olan ülkelere ihracatının da kolaylaşacağını ifade ediyor.

AB ve ABD pazarına hali hazırda ihracat yapan oyuncak üreticilerinin bu uygulamadan yerel standartları karşıladığı için çok fazla etkilenmeyeceği kaydediliyor.

Çin’deki oyuncak sektörü 2013 verilerine göre; 24,7 milyar dolarlık üretim ve ihracatla dünyadaki oyuncakların yüzde 70’ini karşılıyor.

KALİTELİ ÇİN MALLARI FUARI AÇILIYOR

Haberin Devamı

Çin mallarının, kalite kontrolünden geçmiş olanlarını tanıtmak amacıyla, 25 bin markanın sergileneceği fuar 5 Haziran Perşembe günü Tüyap Fuar Merkezi'nde açılacak. Tüm dünyaya Çin mallarını tanıtmak amacıyla düzenlenen 'China Homelife' fuarlar serisinin Brezilya, Dubai, Hindistan, Mısır, Polonya ve Ürdün'den sonra Türkiye 'de gerçekleşeceği açıklandı. Organizasyon Komitesinden yapılan açıklamada Çin Malları Fuarı ile ilgili olarak şöyle denildi:

"5-8 Haziran'da Tüyap Fuar Merkezi'nde ilk kez düzenlenecek Chine Homelife Turkey'in açılışında Çin Başkonsolosu Zhang Oingyang, Çin Ticaret Ateşesi Li Jiang ve Tekstilkent Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Karaduman gerçekleştirecek. Ev tekstilinden elektroniğe, yapı malzemelerinden hazır giyime kadar geniş bir yatırıma sahip olan Çin, tüketicilerin ihtiyaçlarına cevap veriyor. Yüzde 100 devlet desteği ile gerçekleşen fuarda hazır giyim, mobilya, aydınlatma, ev tekstili, ev aletleri, hediyelik eşya, dekorasyon, zücaciye alanında kalite kontrolünden geçmiş 25 bin marka sergilenecek."

AA - DHA