Bilim - Teknoloji Çin e-postaları yasaklayacak mı?
Paylaş
Çin e-postaları yasaklayacak mı?

Amerika'nın psikolojik savaş yöntemleri olan sinema ve popüler kültür baskıcı ülkelerde pek işe yaramıyor. Ancak Google bu konuda geliştirdiği sistemle sansürü de delecek gibi

Google'ın Çin ile olan sanal savaşı bitmek bilmiyor. Geçtiğimiz yıl, karşılıklı restleşmelerle dünyayı diplomatik bir sanal krizin eşiğine getien Google Çin'e karşı yeni bir silah gleiştirdi.

Haberin Devamı

Dünyanın en kalabalık ülkesinde Amerikan filmleri ve kitaplarına karşı sıkı bir sansür uygulanıyor. Halk Cumhuriyeti psikolojik savaştan etkilenmemek için bu sansürü uyguladığını savunuyor.

Google Amerika'ya Çin'e saldırması için ilginç bir çözüm sundu. Ülkeye televizyon ve sinema yoluyla giremeyen ABD yönetimi Çin'e internet yoluyla sızmaya çalışacak.

Sistem Nasıl Çalışıyor?

Google'ın geliştirdiği bir sistem, sadece e-posta yoluyla üyelerine dünya hakkındaki ilginç haberleri ve içerikleri sunuyor. Normal RSS'lerden farklı olarak bu sistemi kullanmak için tek tek sitelere de üye olmanıza gerek kalmayacak.

Amerikan'ın İnternet Özgürlüğü Projesi (FOE Project) kapsamında yürülüğe girecek olan sistemle birlikte Çin'in sansürlerine karşı zafer kazanılması bekleniyor.

Haberin Devamı

Ancak, ABD ve Google'ın hesaba katmadığı tek gerçek ise Çin'in sistemi de engellemek için internete sınırlamalar getirebileceği.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.