Gündem Cilvegözü dehşetinden şok detaylar

Cilvegözü dehşetinden şok detaylar

Paylaş
Cilvegözü dehşetinden şok detaylar

Hatay'ın Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 11 Şubat'ta meydana gelen ve 18 kişinin öldüğü, 24 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıda aracın sınır kapısına gelmeden patlamaması için tüm elektronik sisteminin devre dışı bırakıldığı anlaşıldı

Davası, Adana 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne açılan bombalı saldırının ayrıntıları ortaya çıkıyor. Aracı patlama noktasına getirmekle suçlanan Suriyeli 33 yaşındaki Yusuf Bakır, iddianamedeki ilgili bölümde patlatılan aracı Cilvegözü Sınır Kapısı’na nasıl getirdiklerini tüm detaylarıyla anlattı.

BOMBA OLDUĞUNDAN HABERİ YOKMUŞ!


Araçta bomba olduğunu bilmediğini ileri süren Bakır, köylüsü ve akrabası olan saldırının bir numaralı firari sanığı 25 yaşındaki Wael Shıkh Rahım’in ısrarı üzerine aracı kullandığını ancak tüm elektronik sisteminin devre dışı olduğunu kaydetti. Bakır, ifadesinde şunları anlattı:

'EVRAK EKSİK, EŞİN DE GELSİN'

"Wael, kendisini Türk kapısına kadar yetiştirmemi istedi. Ben kendi aracımla götüreyim dedim. ’Bu araçla gitmem gerekiyor’ dedi. Yemeğe davetli olduğumu, kendisine başka bir şoför bularak Türkiye’ye göndermek istedim. Bu kez de ’Çok sürmeyecek, hemen dönersin’ dedi. Ayrıca, ’Aracın evrakları eksik, kontrollerden rahat geçebilmek için eşin de gelsin’ dedi.

HER ŞEYİN DÜĞMESİ FARKLI YERDE


Hareket ederken de kendisinin alkollü olduğunu belirterek aracı benim kullanması istedi. Yola çıkınca da aracın arızalı olduğunu belirterek ’Yavaş yavaş, dikkatli bir şekilde kullan’ şeklinde talimat verdi. Yol da sıcak olunca camları açmak istedim. Cam otomatiklerinin arızalı olduğunu söyleyerek açtırmadı. Gümrük kapısına gelmeden 1’inci giriş noktasında bekleyen Suriye Hür Ordusu’nun görevlileri aracın arka bagajını açarak kontrol ettikten sonra aracın iç tarafına baktı.
Bayan olduğunu görünce detaylı bir arama ve inceleme yapmadan geçmemize izin verdi. Park yerine varınca araçtan önce arka koltukta oturan eşim Zübeyde indi. Sonra Wael inerek park yerin hemen karşı tarafında kamerayla çekim yapanlara bakıp, döndü. Wael’e aracı stop edemediğimi söyledim. Torpido kapağını açarak bir düğme gösterip oraya basıp stop ettirmemi istedi. Sonra radyoyu kapatamadım. Wael direksiyonun altındaki bir düğmeye uzanıp ’Bu düğme de aracın elektriğini keser’ diyerek kapattı. Araçtan inerken de ’Merkezi kilit sistemi de arızalı, kapıları düğmelere basarak kapat’ dedi."

'270 TL VERECEĞİM' DEMİŞ

Wael’in kendisini gümrük kapısına götürme karşılığı 25 bin-30 bin (225-270 TL) Suriye parasını vereceğini söylediğini ileri süren Bakır, "Ancak kendisini gümrük kapısına bıraktıktan sonra bir daha görmedim. Sadece televizyondan duyduğum patlamadan sonra beni aradı. Patlama olduğunu söyledi. Ben de kendisinin bu patlamayla ilgilisinin olup olmadığını sordum. Aracıyla Türkiye’ye geçtiğini söyledi. Getirdiğim aracın patladığını gözaltına alınınca öğrendim. Araçta bomba olduğunu bilmiyordum. Patlamadan sonra 2 kez Türkiye’ye giriş çıkış yaptım. Böyle bir eylemi bilerek yapsaydım Türkiye’ye gelemezdim" diye konuştu.
Davanın iddianamesinde 6 sanık hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu ile 10 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

AA