Yasemin Candemir Cilt bakımında gerçekleşen sessiz devrim!
HABERİ PAYLAŞ

Cilt bakımında gerçekleşen sessiz devrim!

Haberin Devamı



Hepimiz biliyoruz ne kullanırsak kullanalım, haftada bir peeling yapalım, maskeyi de unutmayalım desek de cildimizi yeterince temizleyemiyoruz. Bunu yapabilmek için profesyonel ürünler kadar ellere de ihtiyacımız var. Youtube dünyası güzelliğe giden yolda başdanışmanımız haline gelmiş olsa da güçlerinin yetmediği noktalar var. Çünkü o Youtuber’ların pek azı profesyonel. Bu aralar herkes özellikle Hydrafacial temizliğinden bahsederken sözü işin bilirkişisine; Relax by Sea’den Seren Edalı’ya uzattık.

- Bu aralar herkes Hydrafacial bakımını konuşuyor. Bunu uygulayabilen az sayıda merkezden biri de sizsiniz. Cildi süpürmek de diyebileceğimiz hayli teknik bir işlem değil mi? Ciltteki kirler ve fazla yağları nasıl, ne kadar zamanda alıyor?

Ciltteki kirler uzun sürede cildimizde oluşuyor. Ev ürünlerimizle ne kadar cildimizi temizlersek, temizleyelim maalesef tam anlamıyla yoğun bir temizliği başaramamış oluyoruz. Hava kirliliği, bilgisayar önünde çalışma, ışık, duman, stres, hava değişimi ve beslenme gibi etkinler cildimizin kirlenmesini derinden sağlıyor. Bu kirlilik maalesef yoğunlaştığında ise evde kullandığımız ürünler işlevselliğini kayıp ediyor. Ortamımız, yoğun şehir hayatı ile devam ederken ayda bir cilt temizliğimizi yani Hydrafacial uygulaması gerçekleştirmeliyiz ki, cildimizde oluşacak problemleri engelleyebilelim. Hiç veya uzun süre cilt bakımına gitmemiş kişilerde, minimum 4 seansta sonuç almaya başlıyoruz.

-Peki bu bir tür vakumlayan sistem cilde zarar vermiyor mu?
Tüm ürünleri cihazları ve uygulamaların olmazsa olmaz şartı uygulamayı yapan merkezin cihazı ve ürünü çok doğru kullanmasıdır. Eğer ki analiz doğru yapılmışsa ve uygulayan kişi profesyonelse hiçbir şekilde cilde zarar vermez, yararı çok fazladır.

- Elastikiyet için nasıl bir etkisi var?
Uygulama esnasında yer çekimine karşı savaşıyoruz. Kullandığımız ürünler ise çok üst seviye. Cildin elastikiyet yapısına göre seans adeti belirlenir ve ona göre sıkılaşma sağlanır. Vakumlama tekniği sayesinde cildinize sporda yaptırıyoruz. Bu sayede çıktığınız an itibari ile cildiniz sıkılaştığını fark ediyorsunuz.

Cilt bakımında gerçekleşen sessiz devrim

-Ne kadar zamanda bir yaptırmak gerekiyor?
Cildin aşırılık durumuna göre değişebilir. Aşırı hassas, problemli, lekeli, nemsiz ciltlerde seans sürelerini kısaltıp, uzatabiliyoruz. Bu biraz kişiye özel belirlenebilecek bir durum ama aşırı bir durum söz konusu değilse, ayda bir öneriyoruz.

-Nasıl bir uygulama ve yaşlanma etkilerine olumlu etkileri var mı?
Yaşlanma etkisine yararı tamamen uygulanan merkezin kullandığı ürün ve tekniklerine bağlı. Merkezimizde alınanında en iyi markalardan birinin üst seviye anti aging serumları, maskeleri ve ampulleri kullanılıyor. Hydrafacial sayesinde mükemmel bir şekilde temizlenmiş bir cilde, açık gözeneklere bu ürünleri uyguladığımızda çok hızlı sonuç alıyoruz. Anti aging uygulamasından yararlanmak isteyenler, çok uzun dönem bakımlarını aksatmamaları gerekiyor, ayrıca kullandıkları ev ürünlerinin de anti aging özelliklerinin fazla olması işimizde daha da başarılı olmamızı sağlıyor.

-Avrupa'da bu kadar konuşuluyor olmasının özel bir nedeni var mı?
Hydrafacial, cilt bakımında aslında bir devrim. Eskiden uygulanan sıkma işlemini ortadan kaldırıyor. Cildi daha da derin temizleyebiliyor ve inceltiyor. Bu sayede uygulamalarımız güçleniyor ve kişiler daha da bilinçli cilt bakımını yaptırıyor. Cilt bakımını lüks seviyeye rahatlıkla taşıyor ve beden, zihin açısından da bütünü oluşturuyor.

-Etkileri konusu mühim. İlk anda nasıl fark ediliyor?
Cilt bakımı yaptıran kişiler aynaya baktıklarında, uzun süredir siyah noktalarının ve cildinin kirliliğinin farkında oluyor. Tabi ilk aynaya baktığında bütün bunların gitmiş olması mutluluk veriyor. Haricinde incelttiğimiz cilt ve kullandığımız ürünlerin başarısıyla ışıl ışıl bir cilde kavuşuyor. Bir müddet sonra etrafındaki kişiler muhakkak soruyor ve bu değişimin neyin sağladığını merak ediyorlar. Sadece cilt bakımında bu seviyelere ulaşmak bizleri de yaptığımız işte kuvvetlendiriyor.

-Bu bakımı yaptırdıktan sonra beslenmeye ve günlük bakıma nasıl dikkat etmek gerekiyor?
Öncelikle bu güzel soru için teşekkür ederim. Cildi biz dışardan ve inebildiğimiz kadar derinden besleyip, ihtiyacı olanı sağlıyoruz. Ancak cildin ışıldamasında ve özellikle nemini sağlamamızda beslenmek çok önemli, özellikle su tüketimi. Günde 2.5 litre su ve fazlası cilde hemen yansıyor. Haricinde aşırı baharatlı yiyecekler, kabuklu ürünler, kafein ve fazla yağlı tüketimler maalesef cildimizi olumsuz etkiliyor. Beslenme cildimiz için o kadar önemli ki merkezimizden temin edebileceğiniz, skin detox (cilt detoksu) adını verdiğimiz içecekleri de çok fazla öneriyoruz. Ayda 8 defa tüketimle biraz bu dengeyi sağlayıp, cildi güzel besleyebiliyoruz. Tabi her zaman sağlıklı beslenmek cildimizi çok mutlu ediyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder