Memet Özer Cihangir'in kalbindeki 'Hazine'
HABERİ PAYLAŞ

Cihangir'in kalbindeki 'Hazine'

Haberin Devamı

Bu hafta sizlere Cihangir’de eski Leyla’nın yerine kısa bir süre önce açılan Hazine’den bahsedeceğim. Restoran, kafe, bar ve kulüp olarak hizmet veren mekan kısa sürede herkesin dilinde. Dekorasyonu, birbirinden özel lezzetleri ve canlı müzik geceleriyle en çok konuşulan mekanlar arasında.

Kiminle gidilir

İyi yemek, kaliteli bir ambiyans ve sınırsız eğlence isteyen herkes ile gidilebilir. Sabah 9’dan gece 3’e kadar açık olan Hazine, her yaş grubundan insanı görebileceğiniz bir yer.

En güzel gün ve saatler

Her gün ve her saatin bambaşka bir havası var. Bana kalırsa akşam yemeğine gidin. Çünkü akşam yemeğinden sonra canlı müzik keyfi başlıyor. Sosyalleşmek için çok güzel saatler.

Tanımlama

Cihangir’de konumu ve tarihi yapısıyla özellikle sanat dünyası başta olmak üzere iş, spor ve cemiyet dünyasının da tercih ettiği kaliteli ve şık bir ortam yaratılmış.

Rezervasyon

Yeni bir mekan olmasına rağmen talep çok fazla. Özellikle akşam yemekleri için rezervasyon şart. Arabayla gelenler için vale hizmeti de veriyorlar. Akarsu Yokuşu Cad. No: 36/A Cihangir. Tel: 0212 243 21 48.

Ortam ve masa üstü

Hazine’nin adı gibi ışıl ışıl parlayan dekorasyonunda yeşil mozaikler, pirinçler ve mermerler göze çarpıyor. Yemeklerin soğumaması için bakır kapların içerisinde servis edilmesini çok beğendim.

Müzik

Ambiyansa uygun müzikler yemek sırasında size eşlik ediyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise müzik ritmi canlı performanslarla iyice artmaya başlıyor. Hazine her gece farklı, süprizli.

Fiyat

Fiyatlar Cihangir bölgesinin geneline uygun. Başlangıçlar 22-38, ana yemekler ise 38-60 TL arası değişiyor. Ortalama iki kişi alkollü içkiyle birlikte 240 TL civarı çıkabilirsiniz.

Ağız tadı

Akdeniz ağırlıklı dünya mutfağı tercih edilmiş. Cafe de Paris soslu bonfile, keçi peynirli salata, özel soslu ahtapot ızgara ve karidesli enginar, milföy ve tiramisu. Tatları damağımda kaldı.

Komşu masalar

Cihangir’in tam kalbindeki mekanda iş, sanat ve cemiyet hayatının önde gelenlerinin yanı sıra yazarlar, gazeteciler ve televizyon dünyasının ünlüleriyle karşılaşmanız çok yüksek ihtimal.

Servis

Hazine, her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü bir sunum ve servis kalitesine sahip. Personelin menüye hakimiyeti şaşılacak kadar iyi. Ne olursa olsun hep güler yüzlüler.

Dekorasyon

Hazine’nin dekorasyonu tek kelimeyle benzersiz olmuş. Nostaljik sandalyeleri, mermer mozaikle kaplı zemini, pirinç detaylarıyla ve özel tasarlanmış aplikleriyle tasarımın farkını göreceksiniz.

Menü

Şef Ömer Yıldız’ın hazırladığı, Akdeniz ağırlıklı dünya mutfağı lezzetlerinin yanı sıra sushi’nin de yer aldığı muazzam bir menüsü var. Kahvaltıda ise yöresel lezzetler ağırlık kazanıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder