Siyaset Çiçek'ten 'Meclis'te hamam' isyanı
Paylaş
Çiçek'ten 'Meclis'te hamam' isyanı

TBMM'de yeni hizmet vermeye başlayan kuru temizleme firması fiyatları ucuz tutunca çalışanlar komşudan, mahalleden ne varsa getirdi, yorgan getiren bile oldu; talebe yetişemeyen firma çekildi. Meclis Başkanı Çiçek, 'Meclis'te bir hamam işletmediğimiz kaldı' dedi

TBMM’de kuru temizleme hizmeti ucuz olunca yığılma yaşandı; firma çekildi. Meclis yetkilileri, “Çalışanlar fiyat ucuz olunca konu komşudan, mahalleden, yakınlarından ne varsa getirdiler, yorgan perde getirenler bile oldu” dedi.

TBMM’de yeni milletvekili odalarının bulunduğu akıllı binanın açılmasından kısa süre önce kampüste mevcut kuru temizleme firması, bazı milletvekillerinden gelen şikâyetler üzerine Meclis’ten çıkarıldı. Onun yerine en ucuz fiyatı veren başka bir firma ile anlaşma yapıldı.

TAKIM ELBİSE TEMİZLİĞİ 6.5 LİRA


Habertürk'ün haberine göre milletvekilleri yeni odalarına taşınırken yeni kuru temizleme firması da hizmete başladı. Ancak çok kısa süre içinde, bir takım elbiseyi 6.5 TL’ye temizleyen Meclis’in kuru temizleme merkezinde aşırı yoğunluk başladı. Firma bu yoğunluk nedeniyle talebi karşılayamayınca bu kez kaliteye yönelik şikâyetler gündeme geldi.

Bunun üzerine firma Meclis yönetimine elindeki işleri bitirdikten sonra Meclis’ten çekileceğini bildirdi. Meclis yetkilileri, sorunun yoğunluktan kaynaklandığını belirterek “Çalışanlar fiyat bu kadar ucuz olunca konu komşudan, mahalleden, yakınlarından ne varsa toplayıp getirdiler, yorgan perde getirenler bile oldu. Firma da bu yükü kaldıramadı” açıklaması yaptı.

ÇİÇEK: BİR HAMAM KALDI


Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in de konudan yakındığı, yakın çevresine “Meclis’te kuru temizlemeye gidip ceketi çeken bana geliyor. Berberde başlarına bir şey geliyor, bana geliyorlar. Bir hamam işletmediğimiz kaldı. O da olsa bu sefer keseciden şikâyet edecekler. Meclis’in bu işlerle uğraşması doğru değil” diyerek tepkisini dile getirdiği öğrenildi.

Kuru temizleme işinde ikinci kez kriz yaşanması ve Çiçek’in de Meclis kampüsü içinde bu tür hizmetlere karşı çıkması, kuru temizleme işinin askıya alınmasına eden oldu. TBMM İdare Amiri Malik Ecder Özdemir, “Bundan sonra kuru temizleme olmayacak” dedi.

Haberin Devamı