Bilim - Teknoloji Chrome için 64-bit zamanı!
Paylaş
Chrome için 64-bit zamanı!

Chrome'un yeni ortaya çıkan 64-bit sürümü, bu üç alanda önemli geliştirmeler sunuyor!

Ne kadar çok bit, çoğunlukla o kadar yüksek kapasite ve performans anlamına geliyor. Google ise Chrome'u Windows'ta 64-bit olarak sunmak üzere gerekli değişiklikleri yapmakla uğraşıyor.

Chromium Blog'unda yapılan duyuruya göre Google, Chrome web tarayıcısının Dev ve Canary yapılarının Windows 7 ve Windows 8'e özel 64-bit sürümlerini indirmeye sundu. Firmaya göre 64-bit'lik web tarayıcısı, "daha hızlı ve daha güvenli bir gezinti deneyimi" sunuyor ve varolan web tarayıcınızın üzerine yükleniyor.

64-bit işlemcilerin ve mimarinin avantajlarından faydalanan yeni sürüm, Google'ın "hız, güvenlik ve kararlılık" prensiplerine katkıda bulunuyor. Google'a göre 64-bit desteği, "genel performansta yüzde 25 geliştirme" sunuyor. 64-bit Chrome'u Windows 8'de kullandığınızda High Entropy ASLR sayesinde açıklara karşı daha yüksek bir güvenliğe sahip oluyorsunuz.

64-bit Chrome'un kararlılık konusunda da daha iyi olduğu söyleniyor. Google'a göre 64-bit sürümün web içeriği işlemleri, 32-bit sürüme göre yüzde 50 daha az kilitleniyor.

64-bit Chrome, henüz final aşamasına ulaşmadığından onu Chrome Canary (en son işlevleri içeren deneysel sürüm) veya Dev (hemen hemen aynısı, ancak Chrome geliştiricilerine özel) kanalarından biri üzerinden indirmeniz gerekiyor.

Resimlerle: Daha özel bir Facebook için 8 Chrome eklentisi!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı