Siyaset CHP'ye bir Muharrem İnce daha
Paylaş
CHP'ye bir Muharrem İnce daha

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde dün yapılan CHP İlçe Kongresi'nde başkanlığa, CHP Yalova Milletvekili'nin Muharrem İnce'nin adaşı seçildi

Kocaeli'nin yeni ilçelerinden Başiskele'de CHP ilçe teşkilatı 30 Mart yerel seçimlerinin ardından istifa etti. Atanan kayyum heyeti kararıyla da yeniden olağanüstü kongreye gidildi. Belediye Kültür Merkezi'nde dün yapılan ve oldukça hareketli geçen kongrede istifa eden eski başkan Sezai Solak yeniden aday olurken, karşısına da CHP'nin ağır toplarından Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile adaş olan Muharrem İnce liste çıkardı.

Kongreye CHP Milletvekili Haydar Akar, CHP eski milletvekili Hikmet Erenkaya, CHP Büyükşehir adayı Tahsin Tarhan, CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan da katıldı.

'VEKİL MUHARREM İNCE'YE BÜYÜK SEVGİM VAR'

Yapılan konuşmalarda hükümet eleştirildi. Kongrede, il genelinde Büylükşehir ile birlikte 13 belediyenin de AK Parti adayları tarafından kazanılması ve CHP'nin başarısız olması da tartışıldı. 71 delegeden 58'inin katılımıyla gerçekleşen kongrede 31 oy alan Muharrem İnce Başiskele İlçe Başkanı oldu.

Seçim sonunda partililer, "CHP'ye ikinci muharrem İnce geldi" diye espriler yaparken, CHP'nin yeni Başiskele İlçe Başkanı Muharrem İnce ise başarılı olmak için göreve talip olduğunu, adaşı olduğu Yalova Milletvekili Muharrem İnce'ye de büyük sevgi duyduğunu söyledi

Haberin Devamı