Siyaset CHP'li vekil adayının toplantısına ateş açıldı
Paylaş
CHP'li vekil adayının toplantısına ateş açıldı

Hatay'da CHP'li milletvekili adayı Refik Eryılmaz'ın toplantı yaptığı kahvehaneye ateş açıldı: 27 kişi yaralandı... Olayın siyasi bir yönü bulunmadığı ifade edildi

Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Tekebaşı beldesinde, CHP milletvekili adayı Refik Eryılmaz’ın seçim çalışmaları kapsamında toplantı yaptığı kahvehaneye, sabıkalı olduğu bildirilen E.A tarafından pompalı av tüfeğiyle açılan ateş sonucu ikisi ağır olmak üzere 27 kişi yaralandı. (Anadolu Ajansı'nın '27' olarak geçtiği yaralı sayısı, bazı kaynaklar tarafından '17' olarak veriliyor)

Haberin Devamı

Milletvekili adayı Refik Eryılmaz’ın da aralarında bulunduğu yaralılar isimleri şöyle:

Cevdet Dönmez, Tuncay Doğru, Cafer Yıldız, Mahmut Arslan, Sebil Dağ, Kemal Yılmaz, Sami Özkan, Edip Okur, Muhittin Müniroğlu, Rabia Ekşi, Ata Elmas, Nimet, Mehmet Emin, Gazi, Cemil ve Nihat Şahutoğlu, Hikmet Tunç, Mithat Çay, Yusuf Şimşek, Aydın Sağlam, Şekip Okur, Sezgin Gümüş, Özkan Dağ, Serdal Gezgin, Eyfer Dönmez, Hacı Aslan.

SAÇMALAR İSABET ETTİ

Saldırı anında grupta bulunan ilçeye bağlı Sutaşı Beldesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Orhan Sağaltıcı, "Beldede bir cenaze vardı. Yasevinden çıktıktan sonra, esnaf ziyaretlerini sürdürüyorduk. Tanımadığımız biri tarafından üzerimize ateş edildi. Vekil adayımızın elini saçma sıyırdı. Gruptan çok sayıda yaralanan oldu. Partili arkadaşlarımız kollarından, başından, ellerinden veya vücutlarının farklı yerlerine isabet saçmalarla yaralandılar. Yaralıların durumlarının iyi olduğunu öğrendik. Grup olarak 500 kişiydik" dedi.

Haberin Devamı

'SİYASİ YÖNÜ YOK'

CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, olayın ardından Antakya Devlet Hastanesi'ne giderek, yaralıları ziyaret etti. Olayın siyasi yönü olmadığını bildiren Mullaoğlu, "Avukat olan adayımıza, mesleği gereği eski bir dava nedeniyle husumet duyulduğunu öğrendik. Saldırıyı yapan kişi, açılan bir davayı kaybetmiş. Kaybettiği davada da adayımız Refik Eryılmaz karşı taraf avukatı imiş. Bu nedenle husumet beslemiş ve saldırıyı da bu nedenle yapmış" diye konuştu.

2'SİNİN HAYATİ TEHLİKESİ VAR

Samandağ ve Antakya devlet hastanelerinde tedavi altına alınan yaralılardan bazılarının tedavisinin ayakta yapılarak taburcu edildiği, 2 kişinin ise hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Bu arada Samandağ Devlet Hastanesine gelen CHP Hatay Milletvekili Fuat Çay da saldırıyı kınadığını söyledi. Yaralananların arasında yakınlarının bulunduğunu belirten Çay, "Serserice yapılmış bir olay. Bu olayı yaratanları kınıyoruz" dedi.

Samandağ Devlet Hastanesinde tedavi altında bulunan milletvekili adayı Refik Eryılmaz da saldırıda ölen olmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Olayın en kısa sürede aydınlatılmasını beklediklerini söyleyen Eryılmaz, "Herkesin soğukkanlılığını koruması gerekir. Toplumsal barış her şeyden önemli" diye konuştu. Bu arada saldırganın yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

AA / DHA