Siyaset CHP'li Tekin: Cumhurbaşkanı DDK'yı lağvetsin
Paylaş
CHP'li Tekin: Cumhurbaşkanı DDK'yı lağvetsin

CHP'li Tekin: Cumhurbaşkanı DDK'yı lağvetsin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün "YGS soru kitapçığındaki şifreleme" iddialarına ilişkin yaptığı açıklamaları eleştirerek, "Sayın Cumhurbaşkanı ÖSYM’ye kefil olacaksa, YGS şifre skandalını daha savcılık soruşturma yaparken yok sayacaksa, buna da kefil olacaksa, makamına bağlı olan Devlet Denetleme Kuruluna ne gerek var. Lağvetsin gitsin" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Kayseri Belediyesindeki yolsuzluk iddialarının ardından "yolsuzluğa adı karışan Belediye Başkanına kefil olduğunu" anımsattı.

Cumhurbaşkanı Gül’ün, YGS’deki şifreleme iddialarının ardından ÖSYM’ye de kefil olduğunu öne süren Tekin, şunları kaydetti:
"Milyonlarca çocuğumuzun geleceğiyle oynandığı, milyonlarca ananın babanın umutlarının karartıldığı, emeklerinin, fedakarlıklarının ayaklar altında alındığı iddialar savcılık tarafından araştırılırken; ÖSYM’nin eski başkanının bile endişesini açıkladığı, uzmanların, eğitimcilerin şaibeden, hileden, kayırmadan bahsettiği skandal her evde, okulda, dershanede tartışılırken Cumhurbaşkanı’nın alelacele çıkıp kefilim demesi çok yakışıksız olmuştur.

Haberin Devamı

Sayın Cumhurbaşkanı’nın makamı, istediğine kefil olacağı, istediğini suçsuz ilan edeceği, keyfi, hukuksuz bir makam değildir, olamaz, olmamalıdır. Cumhurbaşkanlığı makamı, hukuk devleti gereklerine göre her tür haksızlığın, hukuksuzluğun, yolsuzluğun takip edilmesi, izlenmesi, gerektiğinde bu görevleri yerine getirmek için kurulan devlet denetleme kurulunun harekete geçirildiği bir makamdır.

Sayın Cumhurbaşkanı, Kayseri’de olduğu gibi yandaşı konumundaki bir belediye başkanının şahsi sorumluluğuna, belediye ile birlikte anılan yolsuzluk iddiasına veya koruması altına aldığı ÖSYM’ye kefil olacaksa, YGS şifre skandalını daha savcılık soruşturma yaparken yok sayacaksa, buna da kefil olacaksa, makamına bağlı olan Devlet Denetleme Kuruluna ne gerek var? Lağvetsin gitsin."