Siyaset CHP'den Sarıgül çarkı!
Paylaş
CHP'den Sarıgül çarkı!

Kendisinin sadece "hukuki" durumu anlatması nedeniyle "Sarıgül'ün adaylığına karşıymış" gibi algılandığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, "Parti tabanında Sarıgül'ün adaylığı konusuda yoğun talep var" dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ismi ön plana çıkan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün, henüz partiye başvurmadığı için hakkındaki disiplin kararının 8 Eylül’deki PM’de görüşülemeyeceğini belirterek, “Siyasi görüşmeler tamamlanırsa, PM olağanüstü toplanır, ihraç kararını kaldırır, adaylık ondan sonra mümkün olur” dedi. Sarıgül’e parti tabanında örgütlerden büyük talep olduğunu belirten Keskin, “Ancak ben aday olması için parti tüzüğünün 75. maddesindeki hukuki prosedürün gereğinin yerine getirilmesini söylüyorum” dedi.

CHP yönetiminde Sarıgül’ün adaylığına “sıcak” bakan isimler arasında yer alan Adnan Keskin’in önceki gün Tokat’da AA’ya yaptığı açıklamada, Sarıgül’ün “disiplin kurulu” kararıyla partiden ihraç kararını anımsatıp, “Parti meclisinde onun (Mustafa Sarıgül) hakkında verilmiş olan disiplin suçunun kaldırılması gibi bir konu söz konusu değildir. Mustafa Sarıgül’ün disiplin suçu kararı kalkmadan da partimize üye olması söz konusu değildir. Üye olmadan da aday olması söz konusu değildir” sözleri, kulisleri hareketlendirdi. Bu sözler, “CHP Sarıgül’den vaz mı geçti?” yorumlarına neden oldu.

Konuya ilişkin Cumhuriyet’e değerlendirmede bulunan Keskin, sözlerinin yanlış yansıtıldığını savundu. Kendisine, Sarıgül’ün adaylığının 8 Eylül’deki PM toplantısında görüşülüp görüşülmeyeceğinin sorulduğunu belirten Keskin, kendisinin de adaylık için gerekli “prosedürü” anlattığını ifade etti. Sarıgül’ün disiplin kurulu kararıyla partiden ihraç edilmesi nedeniyle öncelikle bu “ihraç kararının” kaldırılması gerektiğini belirten Keskin, “Ancak kendisi partiye bir başvuruda bulunmadığı için, 8 Eylül’deki PM toplantısında durumunun görüşülemeyeceğini ifade ettim. Çünkü ihraç kararı ancak PM kararı ile kaldırılabiliriyor. Tamamen hukuki durumu anlattım” dedi.

Haberin Devamı

'PM OLAĞANÜSTÜ TIOPLANIR'

Ancak 8 Eylül’deki PM toplantısında görüşülememesinin, Sarıgül’ün adaylık şansını ortadan kaldırmadığını belirten Keskin, “Ancak bu konudaki siyasi görüşmeler tamamlanırsa, ortak bir karara varılırsa, parti yönetimi onun gereğini en hızlı şekilde yapar. Sarıgül başvurusunu yapar, Genel Başkan PM’yi olağanüstü toplantıya çağırır, gizli oylamayla ihraç kararı kaldırılır ve aday olur. Benim prosedüre yönelik söylediğim sözler tamamen farklı anlama çekilmiş” diye konuştu.

'TALEP ÇOK, GEREĞİ YAPILMALI'

Kendisinin sadece “hukuki” durumu anlatması nedeniyle “Sarıgül’ün adaylığına karşıymış” gibi algılandığını belirten Keskin, “Parti tabanında Sarıgül’ün adaylığı konusuda yoğun talep var, yurttaşlardan, bazı belediye başkanlarımızdan, örgütlerimizden, CHP’den aday olması için ciddi talep var. Bu talep karşısında adaylığının hayata geçmesi için bu somut adımların atılması, ihraç kararının kaldırılması gerektiğini ifade ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

cumhuriyet.com.tr