Siyaset CHP'den BDP'ye ziyaret: Daha sık görüşelim
Paylaş
CHP'den BDP'ye ziyaret: Daha sık görüşelim

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve beraberindeki heyet, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul İl Başkanlığı'na nezaket ziyaretinde bulundu. Salıcı muhalefet partileri olarak daha sık görüşmeleri gerektiğini söyledi

Saat 13.00'de BDP İstanbul İl Başkanlığı binasına gelen CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve beraberindeki heyeti, BDP İstanbul İl Eş Başkanları Emrullah Bingül ve Arife Çınar'ın yanı sıra il yöneticileri karşıladı.

Haberin Devamı

Yaklaşık bir saatlik görüşmenin ardından Salıcı, "Biz İstanbul İl örgütüne yeni yönetimine tebrik ziyaretine geldik. Sayın başkanlar büyük bir nezaket gösterdiler. Bizim onlara nezaket ziyareti talebimizi kabul ettiler. Bize büyük bir misafirperverlik gösterdiler. Kendileri için teşekkür ediyoruz bu destekleri ve bu kabulleri için.

Aynı zamanda Türkiye'deki demokrasinin önündeki temel sorunlarla ilgili karşılıklı görüş alış verişinde bulunduk. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir pozisyonu var, BDP'nin bir pozisyonu var.

Bizler Türkiye'nin en büyük ilinin il başkanları, eş başkanları olarak bu konularla ilgili karşılıklı görüş alış verişinde bulunduk. Siyasetin kutuplaşmadan değil de el sıkışmadan daha çok fayda sağlayacağını tüm toplumun fikrinde ortaklaştık. Bütün siyasi partilerle özellikle muhalefetteki siyasi partilerle daha çok sık görüşmeler yapmak bizimde ortak bir dileğimiz" dedi.

BİNGÜL: ZİYARETİ ÖNEMLİ BULDUK, ÖNEMSİYORUZ


BDP İstanbul İl Eş Başkanı Emrullah Bingül ise, "Temmuz ayının 28'inde BDP İstanbul İl Kongresi yaşandı. Yeni bir yönetim seçildi. Buna binaen İstanbul Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı ve yönetimi bizi tebrik etmek üzere bugün partimize teşrif ettiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Önemli bulduk, önemsiyoruz. Umarız ki bu tür ziyaretler merkezi düzeylerde de kendisini göstermiş olacaktır.

Haberin Devamı

Çünkü ülkemizde içinde bulunduğumuz sürecin hassasiyetleri, Kürt sorunun çözümün noktasında tarihi bir sürecin içerisindeyiz. Böylesi bir dönemde siyasal partilerin çözüm üretme noktasında, görüş alış verişi içerisinde olmaları en başta diyalog içerisinde olmaları önemlidir. Dolayısıyla mecliste grubu bulunan iki muhalefet partisinin başta ana muhalefet partisinin, bir arada birçok şeyi tartışıyor, değerlendiriyor olmuş olması önemlidir. Bu yönüyle de baktığınızda bugünkü ziyareti önemsedik. En kısa zamanda başkan ve yönetimini ziyaret etmiş olacağız" diye konuştu. Salıcı ve beraberindeki heyet daha sonra araçlarına binerek BDP İstanbul İl Başkanlığı'ndan ayrıldı.

Haberin Devamı

DHA